ΟΤΕ: ”Λάδι στη φωτιά” από τους εναλλακτικούς

Νέα επιστολή, υπογεγραμμένη από τους περισσότερους αυτή τη φορά εναλλακτικούς παρόχους, ζητεί την παρέμβαση της κυβέρνησης για το μέλλον της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας. Η επιστολή κινείται σε πιο ήπιους τόνους, η σύμπραξη όμως σχεδόν όλων των εταιριών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα όσα αναφέρονται.

ΟΤΕ: ”Λάδι στη φωτιά” από τους εναλλακτικούς
Με συνδυασμένες κινήσεις τροφοδοτούν οι ”εναλλακτικοί” τηλεπικοινωνιακοί φορείς την κόντρα με τον ΟΤΕ, καθώς εστάλη την Παρασκευή νέα επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας.

Τη νέα αυτή επιστολή προσυπογράφει –όπως είχε προαναγγείλει το euro2day.gr- το σύνολο σχεδόν των εναλλακτικών παρόχων, ενώ αποδέκτες ήταν και πάλι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή (ΕΕΤΤ).

Το περιεχόμενο της επιστολής δεν διαφοροποιείται πολύ σε σχέση με την προηγούμενη επιστολή διαμαρτυρίας που είχε συντάξει μεμονωμένα μία εκ των εταιριών, το ύφος της όμως είναι πολύ πιο ήπιο, καθώς έχουν παραλειφθεί τα θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα των εταιριών.

Παρά ταύτα, και με τη νέα επιστολή ζητείται παρέμβαση των αρμοδίων αρχών σε σχέση με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει αλλά και με τις ”πρακτικές” του ΟΤΕ, που –όπως αναφέρεται- δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στις εταιρίες.

Η ΕΕΤΤ προς το παρόν αποφεύγει να τοποθετηθεί σε σχέση με το θέμα, ενώ έχει καλέσει τους παρόχους που οφείλουν χρήματα στον ΟΤΕ σε ακρόαση.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v