Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός: Ειδικός διαπραγματευτής η Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ

Σύμβαση ετήσιας διάρκειας με την χρηματιστηριακή εταιρία Δυναμική, υπέγραψε η Μοχλός, της οποίας η εφαρμογή ξεκινά από την Δευτέρα 2/6/2003 και έχει στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της μετοχής.

Μοχλός: Ειδικός διαπραγματευτής η Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ
Στην υπογραφή σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης με την εταιρία Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ προχώρησε η εταιρία ΜΟΧΛΟΣ με στόχο ενίσχυση της ρευστότητας της μετοχής, ενώ η εφαρμογή της ξεκινά από τη Δευτέρα 2/6/2003.

Η Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ θα διαβιβάζει στο Σύστημα Συναλλαγών του Χ.Α. εντολές ειδικής διαπραγμάτευσης (δηλαδή ταυτόχρονες εντολές αγοράς και πώλησης) για ίδιο λογαριασμό επί των μετοχών της εταιρίας Μοχλός, ενώ για την υπηρεσία αυτή η εισηγμένη θα λαμβάνει από την εταιρία αμοιβή.

Η σύμβαση Ειδικής Διαπραγμάτευσης με την ανωτέρω εταιρία έχει διάρκεια ένα έτος και σε περίπτωση που αυτή δεν καταγγελθεί μέσα στο ανωτέρω διάστημα, μετατρέπεται σε αορίστου διάρκειας.

Τέλος, προς διευκόλυνση του έργου της Ειδικής Διαπραγμάτευσης, εν όψει των ενδεχόμενων κινδύνων που αναλαμβάνει ο Ειδικός Διαπραγματευτής, η Δυναμική Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. έχει συνάψει σύμβαση με τον κύριο μέτοχο της ανωτέρω εισηγμένης εταιρίας, ήτοι την εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή, δυνάμει της οποίας προβλέπεται η υποχρέωση του κυρίου μετόχου να συνάπτει συμβάσεις επαναγοράς μετοχών (repurchase agreements) στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α.

Επίσης, προβλέπεται η υποχρέωση συμμετοχής του κυρίου μετόχου στα κέρδη/ζημίες που θα πραγματοποιεί η Δυναμική Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. από τις συναλλαγές ειδικής διαπραγμάτευσης που θα διενεργεί για ίδιο λογαριασμό της καθόλη την περίοδο άσκησης της Ειδικής Διαπραγμάτευσης.

Η συμμετοχή αυτή του κυρίου μετόχου στα εν λόγω κέρδη-ζημίες, έχει μόνο επικουρικό και μειοψηφικό χαρακτήρα και ανέρχεται σε 40% με μέγιστη συμμετοχή τα 50.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια κάθε έτους ισχύος της σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v