Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις 1,8 δισ. ευρώ συζητά το Δ.Σ.

Το 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, συζητά την Τετάρτη το Δ.Σ. των ΕΛΠΕ σε συνδυασμό με την οριστικοποίηση του ξένου εταίρου για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, την Παρασκευή το ελληνικό δημόσιο θα αποστείλει τα τεύχη δημοπράτησης στους δύο υποψήφιους αγοραστές για του 23% των ΕΛΠΕ.

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις 1,8 δισ. ευρώ συζητά το Δ.Σ.
Στην τελική ευθεία εισέρχονται πλέον οι διαδικασίες για την πώληση του 23% των ΕΛΠΕ σε στρατηγικό εταίρο. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, το ελληνικό δημόσιο θα αποστείλει τα τεύχη δημοπράτησης στους δύο εναπομείναντες υποψήφιους αγοραστές, που είναι η κοινοπραξία του Ομίλου Λάτση με τη ρωσική Lukoil και η αυστριακή OMV.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, στην οποία έχει καθοριστεί να εγκριθεί το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα του ομίλου, ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστικοποιηθεί ο ξένος συνεταίρος, ο οποίος θα συμμετέχει στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 390 mw στη Θεσσαλονίκη και με βάση όλες τις ενδείξεις θα είναι η βελγική TRACDEBEL. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Τετάρτης χαρακτηρίζονται απαραίτητες για την ενημέρωση των υποψήφιων αγοραστών, αφού μ’ αυτές θα επικυρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα των ΕΛΠΕ για την επόμενη πενταετία.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση, στις αρχές Απριλίου οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις δεσμευτικές τους προσφορές, ώστε μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα να έχει οριστικοποιηθεί η επιλογή του στρατηγικού εταίρου. Αναφορικά με τα σενάρια που κάνουν λόγο για την αποχώρηση της OMV από το διαγωνισμό (έχει προηγηθεί η αποχώρηση της Yukos Oil), μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v