Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Infoquest: Στόχος το 5% της αγοράς κινητής

Σε μερίδιο 5% της αγορά κινητής τηλεφωνίας προσβλέπει η διοίκηση του ομίλου Infoquest στην επόμενη πενταετία μέσω της θυγατρικής της Q Τelecom, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ.Σ. του ομίλου κ. Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης.

Infoquest: Στόχος το 5% της αγοράς κινητής
Σε μερίδιο 5% της αγορά κινητής τηλεφωνίας προσβλέπει η διοίκηση του ομίλου Infoquest στην επόμενη πενταετία μέσω της θυγατρικής της Q Telecom, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Infoquest.

Ο ίδιος έκανε σαφή την πρόθεση του ομίλου για εντονότερη διείσδυση στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας με επενδύσεις οι οποίες θα κορυφωθούν στο τέλος της πενταετίας και θα ανέλθουν στα 130 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση θα γίνει αρχικώς από ίδια κεφάλαια ενώ ανακοίνωσε ότι επεξεργάζονται την έκδοση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 30 εκ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι δεν συζητά, αυτό το διάστημα, το θέμα στρατηγικού επενδυτή.

Ειδικότερα ο κύριος Φέσσας ανέφερε ότι η Infoquest δεν πρόκειται να παραχωρήσει ποσοστό της Q Telecom για λόγους χρηματοδότησης, παρά μόνο σε περίπτωση που υπάρξει ισχυρός εταίρος με τεχνογνωσία και γνώση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Όσον αφορά τις αποφάσεις της γ.σ, εγκρίθηκε πέραν των τυπικών θεμάτων, πρόγραμμα διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης των μετόχων (stock options) με την έκδοση 700 χιλιάδων νέων μετοχών, ισχύ ενός έτους από 31/11/2003 και μετά, και τιμή αγοράς στα 2 ευρώ ανά μετοχή.

Επιπλέον η γ.σ. επέκτεινε την απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών, 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου με κατώτατη τιμή τα 0,5 ευρώ και ανώτατη τα 10 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κος Πέτσας είπε ότι έχει ήδη αγοραστεί το 8,37% του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή 4.4400.000 μετοχές κατά τα προηγούμενα έτη, με μέση τιμή κτήσης τα 3,55 ευρώ ανά μετοχή.

Στην έγκριση της γενικής συνέλευσης τέθηκε τέλος το θέμα αγοράς ακινήτου ιδιοκτησίας παράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κυρίου Φέσσα, το οποίο έχει αποτιμηθεί στην τιμή των 7,7 εκ. ευρώ, και θα αγοραστεί με δάνεια από την Alpha Bank, έναντι 5,2 εκ. ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι η αξία κτήσης του οικοπέδου από την παράκτια εταιρία ήταν το 1999 κατά τι μικρότερη από τα 5,2 εκ. ευρώ που πωλείται σήμερα.

Αντιόπη Σχοινά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v