Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλπίνης: Aύξηση 54% στα καθαρά κέρδη 2007

Αυξημένα κατά 54% εμφανίζονται τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας  της Καλπίνης Σίμος για τη χρήση 2007. Διανομή καθαρού μερίσματος 0,100 ευρώ.

Καλπίνης: Aύξηση 54% στα καθαρά κέρδη 2007
Στα 189,3 εκ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Καλπίνης Σίμος στη χρήση 2007 σημειώνοντας αύξηση κατά 25,9% έναντι 150,4 εκ. ευρώ της χρήσης 2006.

Αντίστοιχα, το μικτό κέρδος σε ενοποιημένη βάση διαμορφώθηκε σε 29,7 εκατ.  ευρώ  έναντι 24,9 εκατ.  ευρώ  την αντίστοιχη περυσινή χρήση, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 19,5%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 19,7 εκατ.  ευρώ  έναντι 15,3 εκατ.  ευρώ τη χρήση 2006, αυξημένα κατά 29,1%.

Αντίστοιχη αύξηση κατά 30,3% εμφανίζουν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων (EBIT), τα οποία ανήλθαν σε 17,9 εκατ.  ευρώ  έναντι 13,8 εκατ.  ευρώ πέρυσι.

Αύξηση κατά 20% εμφανίζουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) και ανήλθαν στα  13,8 εκατ.  ευρώ  έναντι 11,5 εκατ.  ευρώ  την αντίστοιχη περυσινή χρήση, και τέλος εντυπωσιακά αυξημένα κατά 54% εμφανίζονται τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM), τα οποία διαμορφώθηκαν σε 9,6 εκατ.  ευρώ  έναντι  6,2 εκατ.  ευρώ πέρυσι.

Τα ανωτέρω στοιχεία της χρήσης 2007 επιβεβαιώνουν τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία της δραστηριότητας που χαρακτηρίζει διαχρονικά την Καλπίνης Σίμος.
 
Παράλληλα η χρήση 2007 αποτελεί το εφαλτήριο της υλοποίησης του νέου στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου με στόχο την επέκταση σταδιακά σε νέες αγορές εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ο όμιλος στηριζόμενος στην πολυετή εμπειρία, την υψηλή αναγνωρισιμότητα, και την μακρόχρονη συνεργασία με σημαντικούς προμηθευτές παγκοσμίου εμβέλειας όπως η TATA GROUP, προχώρησε στην επέκταση των δραστηριοτήτων του στην αναπτυσσόμενη αγορά της ΝΑ Ευρώπης και δη των Βαλκανίων.

Έτσι το 2007 δημιουργήθηκαν οι "KALPINIS - SIMOS BULGARIA EOOD" και "KALPINIS - SIMOS ROM SRL" οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της εμπορίας και επεξεργασίας χαλυβουργικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες η "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ" και "ΑΦΟΙ ΤΡΙΓΩΝΗ ΑΕΒΤΕ", μέσω θυγατρικών τους εταιρειών, θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Ρουμανικής εταιρίας "SC ΚALPINIS SIMOS ROM SRL", θυγατρικής σήμερα κατά 100 % της Καλπίνης Σίμος.
 
Η εταιρία θα μετονομαστεί σε "BALKAN IRON GROUP S.R.L." (διακριτικός τίτλος "B.I.G. S.R.L."), με συμμετοχή της κάθε εταιρίας κατά το 1/3 και το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 12 εκ. ευρώ.

Παράλληλα κατά την διάρκεια του 2007 η εταιρία προχώρησε σε νέα συνεργασία με την CORUS-TATA δημιουργώντας την CORUS - ΚΑΛΠΙΝΗΣ - ΣΙΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΛΥΒΑ ΑΕ. (50%-50% συμμετοχή).

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της, εδώ και οκτώ χρόνια, ιδιαιτέρως επιτυχημένης συνεργασίας των δύο εταιριών στον τομέα χαλύβδινων πάνελ επικάλυψης από πολυουρεθάνη, μέσω της κοινής εταιρίας CORUS - ΚΑΛΠΙΝΗΣ - ΣΙΜΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στην ελληνική και στην βαλκανική αγορά, οι διοικήσεις των δύο εταιριών αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και στον τομέα των κέντρων επεξεργασίας χάλυβα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,100 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,067 ευρώ ανά μετοχή το 2006 σημαντικά αυξημένο κατά 50%, ενώ η μερισματική απόδοση βάση τρέχουσας τιμής αυξήθηκε σε 7,4% από 4,9% που ήταν το 2006.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρήση, δεδομένου ότι οι τιμές των μετάλλων και ειδικά του χάλυβα στις διεθνείς αγορές σημειώνουν έντονες διακυμάνσεις, κάθε πιθανή πρόβλεψη καθίσταται δυσχερής.

Επιπλέον, η ανάπτυξη της κατασκευαστικής δραστηριότητας εν γένει, της πορείας των εργασιών στη ναυτιλία και η οικονομική συγκυρία στις αγορές διεθνώς, επίσης δυσχεραίνουν τη διενέργεια προβλέψεων.

Βάσει των πρώτων στοιχείων, η αύξηση των τιμών του χάλυβα διεθνώς μέχρι σήμερα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευοίωνη χρονιά και εκτιμάται υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί η τάση αυτή, ότι θα καταγραφεί ανάπτυξη τόσο της δραστηριότητας όσο και των αποτελεσμάτων, ενώ για το σύνολο της χρήσης προσβλέπουμε σε αύξηση κατά 10% του όγκου των πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v