Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Εγκρίσεις για εργοστάσιο στον Βόλο

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του θερμοηλεκτρικού σταθμού του ομίλου Μυτιληναίου στον Βόλο, ισχύος 400 MW, γεγονός που είναι σημαντικός παράγοντας για την υλοποίηση της επένδυσης.

Μυτιληναίος: Εγκρίσεις για εργοστάσιο στον Βόλο
Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του θερμοηλεκτρικού σταθμού του ομίλου Μυτιληναίου στον Βόλο, ισχύος 400 MW.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, με την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης ολοκληρώνεται από τον όμιλο η βασική προετοιμασία για την υλοποίηση της επένδυσης.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων – η μελέτη των οποίων παρουσιάστηκε τόσο στις Αρχές του Βόλου και της Μαγνησίας όσο και στα συναρμόδια υπουργεία – αποτελεί το επιστέγασμα της συστηματικής και προγραμματισμένης εργασίας για την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Βόλο και τοποθετεί τον όμιλο Μυτιληναίου μεταξύ των πλέον προετοιμασμένων από τις εταιρίες που έχουν λάβει Άδεια Παραγωγής.

Επίσης, σημειώνεται πως ο όμιλος Μυτιληναίου μεταξύ άλλων κατασκευάζει τον σταθμό σε ιδιόκτητο χώρο στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, για την εξειδικευμένη χρήση του οποίου έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και έχει διενεργήσει τις απαραίτητες γεωτεχνικές μελέτες.

Παράλληλα, ο όμιλος έχει ολοκληρώσει τις τεχνικές μελέτες για την επιλογή της κατάλληλης διάταξης, καθώς και τις μελέτες αγοράς και ανταγωνισμού και έχει καθορίσει το εύρος των τιμών ex factory, ενώ έχει προετοιμάσει και τα τεύχη δημοπρασίας και έχει παραλάβει και αποδεχτεί τους ”Όρους Συνδεσης με το Σύστημα” από τη ΔΕΣΜΗΕ.

Ταυτόχρονα, αναφέρεται πως ο όμιλος Μυτιληναίου υπέβαλε στο υπουργείο Ανάπτυξης, Διεύθυνση Ηλεκτροπαραγωγής, αίτηση για άδεια εγκατάστασης, ενώ ζήτησε και παρέλαβε από τη ΔΕΗ προσφορά για τις μελέτες όδευσης γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης, υποσταθμού και γειώσεων.

Μεταξύ άλλων ο όμιλος διαμόρφωσε τη short list των τραπεζών οι οποίες θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΠΑ για τους όρους προμήθειας του φυσικού αερίου και τους όρους σύνδεσης.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η διοίκηση του ομίλου περιμένει πλέον την τελική θέση του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως αναμένεται να εκφραστεί στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση της σημαντικής αυτής επένδυσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v