Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση 7,39% στα κέρδη ομίλου στο 2007

Αύξηση 7,39% στον όμιλο και οριακή υποχώρηση 0,76% στη μητρική παρουσίασαν τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της εταιρίας Intralot στη χρήση του 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

Intralot: Αύξηση 7,39% στα κέρδη ομίλου στο 2007
Αύξηση 7,39% στον όμιλο και οριακή υποχώρηση 0,76% στη μητρική παρουσίασαν τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της εταιρίας Intralot στη χρήση του 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ισολογισμούς της εταιρίας, τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 112,301 εκατ. ευρώ από 104,573 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 7,39%.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 835,493 εκατ. ευρώ από 791,448 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5,56%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 262.9 εκατ. ευρώ (253.6 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους δικαιωμάτων προαίρεσης, παρουσιάζοντας αύξηση 4.2%), ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT), ανήλθαν σε 217.8 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, τα συνολικά έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου INTRALOT έφτασαν τα €692 εκατ., συνεισφέροντας κατά 82.8% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του Ομίλου έναντι 75.2% το 2006.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 176,036 εκατ. ευρώ από 231,115 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση 23,83%.

Τα κέρδη μετά φόρων της μητρικής διαμορφώθηκαν σε 62,683 εκατ. ευρώ από 63,167 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση 0,76%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας παρουσίασαν μία μικρή κάμψη, εξαιτίας των χαμηλότερων εγχώριων πωλήσεων, αλλά αντισταθμίστηκαν από τη σημαντικά αυξημένη διεθνή επέκταση του Ομίλου, όπως απεικονίζεται και στα ενοποιημένα αποτελέσματα.

Με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2007, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σχολιάσε:
“Το 2007 ήταν μία επιτυχημένη χρονιά για την INTRALOT, καθώς η εταιρεία ενίσχυσε σημαντικά την ηγέτιδα θέση της παγκοσμίως στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών με την προσθήκη σημαντικών έργων στο ενεργητικό της, κατορθώνοντας ταυτόχρονα να αυξήσει τα κέρδη της και να υπερβεί την αρχική εκτίμηση της Διοίκησης σχεδόν κατά 6%, σε μία περίοδο, η οποία επιβαρύνθηκε από τα αυξημένα κόστη που απαιτεί η έναρξη της υλοποίησης νέων συμβάσεων.

Κατά τη διάρκεια του 2007, η INTRALOT, μεταξύ άλλων, επικράτησε στους διεθνείς διαγωνισμούς για τις άδειες λειτουργίας στη Ν. Αφρική, τη Ν. Κορέα και την Πολιτεία της Βικτώρια στην Αυστραλία, κέρδισε δύο ακόμα συμβάσεις στις ΗΠΑ, υπέγραψε σύμβαση για τη λειτουργία της Λοταρίας σε όλη τη ρωσική επικράτεια και απέκτησε μία σημαντική θέση στην αγορά του στοιχήματος στην Ιταλία. Όλες αυτές οι σημαντικότατες συμβάσεις που κερδίσαμε την προηγούμενη χρονιά αναδεικνύουν τη δυναμική της Εταιρείας και την ανταγωνιστική της θέση, που την καθιστά ικανή να αξιοποιήσει τις μεγάλες επερχόμενες ευκαιρίες στο διεθνή κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.”

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Intralot

Τα καθαρά κέρδη της Intralot το 2007 διαμορφώθηκαν οριακά χαμηλότερα των προσδοκιών λόγω υψηλότερων ζημιών από ισοτιμίες, σημειώνει η HSBC, προσθέτοντας ότι βοηθήθηκαν τόσο από τα μικρότερα δικαιώματα μειοψηφίας όσο και από χαμηλότερη φορολόγηση.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της Intralot διαμορφώθηκαν 5% χαμηλότερα από το guidance της εταιρίας.

Η HSBC διατηρεί σύσταση «neutral” με τιμή-στόχο στα 14,5 ευρώ, σημειώνοντας ότι η επέκταση της σύμβασης στην Τουρκία βελτιώνει την ορατότητα για το 2008.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι τα αποτελέσματα της Intralot ήταν μεικτά, αλλά η γενικότερη εντύπωση είναι αρνητική, καθώς η εταιρία δεν ευθυγραμμίστηκε με το guidance, με τα έσοδα να διαμορφώνονται 5% χαμηλότερα και τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται 2,3% χαμηλότερα.

Η Εθνική-Π&Κ επισημαίνει ότι τα μεγέθη 2007 δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες ενώ αναφέρει ότι το προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή θα διαμορφωθεί στα 0,18 ευρώ, στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά, έναντι εκτιμήσεων για διαμόρφωση στο 0,19 ευρώ.

Η Cheuvreux τονίζει ότι η Intralot εμφάνισε ισχυρά κέρδη, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της, σε έκθεσή της όπου διατηρεί τιμή-στόχο στα 17 ευρώ με σύσταση “2/outperform”.

Η Proton σημειώνει πως τα έσοδα της Intralot διαμορφώθηκαν 13% χαμηλότερα των προσδοκιών, λόγω χαμηλότερων του αναμενόμενου εσόδων από τις δραστηριότητες στην Ιταλία.

Τα έσοδα της Intralot στηρίχθηκαν σε οργανική ανάπτυξη και νέες συμβάσεις, αν και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, σημειώνει η Marfin Analysis. Ωστόσο, η συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων 2007 είναι καλή, με τη λειτουργική κερδοφορία να υπερβαίνει τις εκτιμήσεις, προσθέτει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v