Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Υποχώρηση μεγεθών το α΄ τρίμηνο

Κάμψη των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 22,5% με παράλληλα υποχώρηση των κερδών προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσίασε η ΜΕΤΚΑ για το α’ τρίμηνο. Ανάλογη εικόνα όμως κατέγραψε και η μητρική. Πώς σχολιάζει τα μεγέθη η Alpha Finance.

ΜΕΤΚΑ: Υποχώρηση μεγεθών το α΄ τρίμηνο
Κάμψη τόσο των πωλήσεων όσο και των κερδών εμφάνισε η ΜΕΤΚΑ το πρώτο τρίμηνο του 2003, τόσο σε ενοποιημένο όσο και σε απλό επίπεδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό του πρώτου τριμήνου του 2003 οι πωλήσεις του ομίλου παρουσιάζουν υποχώρηση της τάξεως του 22,5%, καθώς ανήλθαν στα 33,81 εκατ. ευρώ σε σχέση με 43,65 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Το ίδιο διάστημα τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσιάζουν υποχώρηση της τάξεως του 17,4%, διαμορφούμενα στα 4,56 εκατ. ευρώ έναντι 5,52 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2002.

Σε επίπεδο μητρικής οι πωλήσεις στο εξεταζόμενο διάστημα παρουσιάζουν κάμψη της τάξεως του 22,5%, καθώς ανήλθαν στα 30,21 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 38,97 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Τα κέρδη προ φόρων της ΜΕΤΚΑ υποχώρησαν κατά 14,12%, διαμορφούμενα στα 4,53 εκατ. ευρώ έναντι 5,28 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου της παρελθούσας χρήσης.

Για τη ΜΕΤΚΑ, το report της Alpha Finance αναφέρει ότι παρουσίασε αποτελέσματα αντίστοιχα με τις προβλέψεις. Επίσης, η χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας την υποχώρηση που καταγράφηκε έναντι του 2002, επισημαίνει το περσινό α΄ τρίμηνο ως εξαιρετικό, αφού συνεισέφερε το 40% του συνολικού τζίρου της εταιρίας. Διατηρείται η σύσταση outperform.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v