Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ: Υπεραξίες €60 εκατ. από το 0,9% του ΟΤΕ

Ενάρετο κύκλο στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων προκαλεί η είσοδος της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του 0,9% που κατέχει η ΑΤΕ , προσκομίζοντας κεφαλαιακά κέρδη €60 εκατ. Τα σχέδια για FBB.

ΑΤΕ: Υπεραξίες €60 εκατ. από το 0,9% του ΟΤΕ
Ενάρετο κύκλο στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων – μετοχοποιήσεων προκαλεί η είσοδος της Deutsche Telekom ως στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την πώληση από την ΑΤΕ του 0,9% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού με τιμή τουλάχιστον τα 26 ευρώ.

Εφόσον το Δημόσιο προχωρήσει, όπως δείχνει προς το παρόν διατεθειμένο, σε παραχώρηση ενός επιπλέον ποσοστού στην Deutsche Telekom, θα συμπεριληφθεί στο πωλούμενο πακέτο και το 0,9% του ΟΤΕ που κατέχει η ΑΤΕ.

Σχετική πρόθεση υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη διοίκηση της τράπεζας προκειμένου να καλυφθεί και ένα μέρος, αν όχι το σύνολο των κεφαλαιακών κερδών για την τρέχουσα χρήση.

Από την διάθεση του 0,9% του ΟΤΕ σε τιμή ίση τουλάχιστον με τα 26 ευρώ, η ΑΤΕ θα εγγράψει έσοδα υψηλότερα των 101 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 60 εκατ. ευρώ θα αποτελούν κεφαλαιακά κέρδη.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2007 η ΑΤΕ προχώρησε στην διάθεση 4 εκατ. μετοχών ΟΤΕ στα 22,80 ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά στην FBB, η ΑΤΕ μετά την υπαναχώρηση της πλευράς Ρέστη από το μονομερές εγχείρημα αύξησης κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ, αναμένει την εκδήλωση ενδιαφέροντος απευθείας από τον Sawiris ή σε συνεργασία με τοn κ. Ρέστη για το ποσοστό της.

Κύκλοι της τράπεζας έχουν διαμηνύσει και δημόσια ότι δεν προτίθενται να πουλήσουν, εφόσον το τίμημα δεν αντιστοιχεί τουλάχιστον σε δύο φορές την εσωτερική αξία της τράπεζας.

Χρ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v