Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωτσόβολος: Περιορισμός ζημιών στον όμιλο

Στη κερδοφορία πέρασε σε επίπεδο μητρικής, η Κωτσόβολος το α’ τρίμηνο του 2003, καθώς τα κέρδη ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών πέρυσι, ενώ σε επίπεδο ομίλου κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές.

Κωτσόβολος: Περιορισμός ζημιών στον όμιλο
Σημαντική αύξηση των μεγεθών της παρουσίασε η ”Π.ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.” στο πρώτο τρίμηνο του έτους 2003 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Συγκεκριμένα, σε εταιρικό επίπεδο, η Κωτσόβολος είχε κέρδη 1,5 εκατομμυρίων ευρώ έναντι ζημιών 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που παρουσίασε κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2002.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 22% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της εταιρίας για το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2002 και κατά 18% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών των δικτύων καταστημάτων Κωτσόβολος και Ράδιο Αθήναι κατά την αντίστοιχη περίοδο του παρελθόντος έτους.

Ο ενοποιημένος ισολογισμός παρουσιάζει ζημιές 1,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 6,6 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου τριμήνου του 2002, ενώ ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 14,5%.

Σύμφωνα με την εταιρία, παρά τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, οι ζημίες οφείλονται στην συνέχιση του προγράμματος εξυγίανσης της ONE WAY καθώς επίσης στις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζει η αγορά της Τσεχίας. Η πλήρης εξυγίανση της ONE WAY εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2003.

Τέλος, η εταιρία αναφέρει ότι το πρόγραμμα των επενδύσεων καθώς και η αναδιοργάνωση της ιδίας συνεχίζονται κανονικά. Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει από τις πλέον υγιείς χρηματοοικονομικές δομές στο κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v