Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Αύξηση 42% στα κέρδη του 2007

Η Profile ανακοινώνει ότι για την χρήση του 2007 σημειώθηκε αύξηση στα κέρδη της κατά 42%, αντικατοπτρίζοντας την σταθερή ανάπτυξη του ομίλου. Διανομή μερίσματος 0,055 ευρώ για το 2007.

Profile: Αύξηση 42% στα κέρδη του 2007
Η Profile ανακοινώνει ότι για την χρήση του 2007 σημειώθηκε αύξηση στα κέρδη της κατά 42%, αντικατοπτρίζοντας την σταθερή ανάπτυξη του ομίλου σε υφιστάμενους αλλά και σε νέους τομείς δραστηριότητας, εντός και εκτός Ελλάδος.

Στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις ο Όμιλος παρουσιάζει άνοδο του κύκλου εργασιών από ευρώ 15,3 εκατ. σε ευρώ 16,6 εκατ. και κέρδη μετά φόρων αυξημένα κατά 42% από ευρώ 1,43 εκατ. σε ευρώ 2,03 εκατ.

Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων Τόκων και Φόρων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 22% από ευρώ 3,4 εκατ. σε ευρώ 4,1 εκατ. ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε ευρώ 8,2 εκατ. από ευρώ 7,4 εκατ. με ποσοστιαία άνοδο 11%. Τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα ευρώ 0,17 έναντι ευρώ 0,12 την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας άνοδο κατά 42%.

Με βάση τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Χρήσης 2007 το σύνολο του ενεργητικού προσδιορίστηκε σε ευρώ 26,4 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε ευρώ 14,4 εκατ., ενώ ο τραπεζικός δανεισμός παραμένει για μία ακόμη Χρήση σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κατ' αναλογία με το σύνολο των απασχολουμένων κεφαλαίων.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι άνοδο σημείωσαν οι χρηματοοικονομικοί δείκτες αποδοτικότητας ιδίων κεφαλαίων και ενεργητικού σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η Διοίκηση θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους ευρώ 0,055 έναντι ευρώ 0,040 της προηγούμενης χρήσης, δηλαδή αυξημένο κατά 37,5%. 

 
Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρίας Profile αυξήθηκε εντός του 2007 κατά 11% από ευρώ 14,1 εκατ. σε ευρώ 15,6 εκατ. ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ευρώ 2 εκατ. έναντι ευρώ 1,4 εκατ. το 2006.

Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε ευρώ 3,85 εκατ. από ευρώ 3,18 εκατ., ήτοι αυξημένα σε ποσοστό 21%.

Επιπλέον, το 2007 αποτέλεσε την πρώτη χρονιά ανάπτυξης του επενδυτικού σχεδίου της Profile, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αφορά τις ολοκληρωμένες πλατφόρμες Financial Management Systems (FMS) και Universal Ticketing Solution (UTS).

Η πρώτη προσφέρει ενιαία λειτουργικότητα στις απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών και επενδυτικών εταιρειών προσφέροντας πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων τους, ενώ η δεύτερη πλατφόρμα βασίζεται στην ενιαία κάλυψη κάθε είδους κράτησης εισιτηρίων με απόλυτη δυνατότητα προσαρμογής στις ιδιαίτερες απαιτήσεις επιχειρήσεων και οργανισμών από διαφορετικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές επιβατών, οι εταιρείες ψυχαγωγίας και θεαμάτων κ.ά.

Ιδιαίτερη σημασία για την υλοποίηση των στόχων της Profile έχει και η είσοδος της στο νέο τομέα του Ενεργειακού Λογισμικού, μέσω της σύναψης στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία SunGard Energy, για την παροχή ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας.

Η Profile συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς την ανάπτυξή της και κατά την τρέχουσα χρήση, με κύριους στρατηγικούς άξονες την επέκταση στο εξωτερικό, την ενίσχυση των επενδυτικών της προγραμμάτων, την ενδυνάμωση της παρουσίας της στα μεγάλα έργα του δημοσίου και την περαιτέρω αξιοποίηση της κορυφαίας θέσης που έχει κατακτήσει στην εγχώρια αγορά χρηματοοικονομικού λογισμικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v