Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Ανοδικός ρυθμός στο τρίμηνο

Με ανοδικό ρυθμό της τάξεως του 21,6% κινήθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot στο α’ τρίμηνο του 2003, με τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 36,22%. Αύξηση κατά 48,8% εμφανίζουν οι πωλήσεις της μητρικής, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σημαντικά κατά 55,2%.

Intralot: Ανοδικός ρυθμός στο τρίμηνο
Με ανοδικό ρυθμό κινήθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2003 για την Intralot, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση του πρώτου τριμήνου, ο κύκλος εργασιών του ομίλου της Intralot ενισχύθηκε κατά 21,6%, καθώς έφτασε στα 92,82 εκατ. ευρώ σε σχέση με 76,32 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2002.

Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 39,3% και ανήλθαν σε 27,3 εκατ. ευρώ από 19,6 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2002.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Intralot αυξήθηκαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 36,22%, διαμορφούμενα στα 26,12 εκατ. ευρώ έναντι 19,18 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Το ίδιο διάστημα οι πωλήσεις της μητρικής Intralot έφτασαν στα 21,87 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 14,7 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2002, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 48,8%.

Τα κέρδη προ φόρων του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης για την Intralot κινήθηκαν ανοδικά κατά 55,2% καθώς ανήλθαν στα 12,27 εκατ. ευρώ σε σχέση με 7,91 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Oπως επισημαίνεται, στην Ελλάδα, οι δραστηριότητες της Intralot για το α’ τρίμηνο του 2003 σημείωσαν ανοδική πορεία, καθώς σημαντική αύξηση παρουσίασε ο τζίρος του παιχνιδιού ”ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” του ΟΠΑΠ που οργανώνει η Εταιρία Στοιχημάτων και ανήλθε σε 465,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του Στιγμιαίου Λαχείου ”ΞΥΣΤΟ” κυμάνθηκαν σε αντίστοιχα με την προηγούμενη χρονιά επίπεδα και ανήλθαν σε 43,1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι κατά το α’ τρίμηνο αυξήθηκαν οι διεθνείς δραστηριότητες της Intralot με την ανάληψη νέων έργων και τη διείσδυση σε καινούργιες αγορές, όπως της FYROM και της Πολωνίας.

Στη FYROM προχωρά η εγκατάσταση του on-line συστήματος σε όλα τα πρακτορεία του κρατικού οργανισμού ”Lotarija na Makedonija” για τη διαχείριση των παιχνιδιών Λόττο, Στοίχημα, Μπίνγκο, Ξυστό και παιχνιδιών σε μηχανήματα με οθόνη.

Στην Πολωνία, μετά την 10ετούς διάρκειας σύμβαση με τον Κρατικό Οργανισμό Λαχείων ”Polski Monopol Loteryjny”, συνεχίζεται η υλοποίηση του έργου για την ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία των στιγμιαίων λαχείων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου αντανακλούν την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας και την αξιοποίηση των προοπτικών που διανοίγονται στη διεθνή αγορά. Η Intralot, με την εξάπλωση των δραστηριοτήτων της αναμένει, όπως τονίζεται, να ενδυναμώσει περαιτέρω την θέση της στην παγκόσμια αγορά προμηθευτών συστημάτων και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, ενώ η έναρξη λειτουργίας των νέων έργων εντός του έτους θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αποτελεσμάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v