Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: "Αδικος ο τρόπος επίλυσης του ασφαλιστικού"

Άδικο σε κάθε περίπτωση θεωρεί τον τρόπο με τον οποίο επιλύεται το ασφαλιστικό ζήτημα των εργαζομένων της η διοίκηση της Εθνικής.

ΕΤΕ: Αδικος ο τρόπος επίλυσης του ασφαλιστικού
του Γιώργου Μαντέλα

Άδικο σε κάθε περίπτωση θεωρεί τον τρόπο με τον οποίο επιλύεται το ασφαλιστικό ζήτημα των εργαζομένων της η διοίκηση της Εθνικής.

Και η ανακοίνωση που εξέδωσε την εβδομάδα που πέρασε, με την οποία ουσιαστικά διαμαρτύρονταν για τη διευθέτηση του ζητήματος, δεν ήταν παρά ένα δείγμα των προθέσεων της.

Στην ΕΤΕ εκτιμούν ότι στην περίπτωση του ασφαλιστικού ακολουθούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά, σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες και ειδικά με εκείνες οι οποίες έχουν ήδη ασφαλισμένους τους εργαζομένους τους στο ΙΚΑ.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η δική τους ένταξη στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς, γίνεται με περισσότερο επαχθής όρους, από πλευράς καταβολής εισφορών, σε σχέση με αυτούς που ισχύουν για ανταγωνιστές τους.

Η οξεία, πρώτη, αντίδραση της Εθνικής, προκάλεσε πάντως εντύπωση, καθώς αποτελεί ευθεία βολή κατά κυβερνητικών ρυθμίσεων, οι οποίες, ούτως ή άλλως, αμφισβητόύνται ευρέως και η προσθήκη της ΕΤΕ, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη κακό κλίμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τώρα οι επόμενες παρεμβάσεις της διοίκησης της Εθνικής, για το ίδιο ζήτημα, αν βεβαίως, τελικώς, υπάρξουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v