Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική:Από 2/6 χωρίς δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές

Χωρίς το δικαίωμα προτίμησης στην διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1/10 θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας από την Δευτέρα 2/6, ενώ δικαιούχοι των δωρεάν μετοχών είναι οι κάτοχοι στη λήξη της συνεδρίασης της 30ης Μαίου.

Εθνική:Από  2/6 χωρίς δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές
Χωρίς το δικαίωμα προτίμησης στην διανομή δωρεάν μετοχών θα διαπραγματεύονται από την Δευτέρα 2/6/2003 οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, όπως ανακοίνωσε η ίδια στις χρηματιστηριακές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών κατά 104.341.945 ευρώ και την έκδοση 23.187.099 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης 4,50 ευρώ, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους Μετόχους της Τράπεζας σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 10 παλαιές.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και την συνεπεία αυτής, έκδοση των νέων δωρεάν μετοχών. Δικαιούχοι των δωρεάν μετοχών είναι οι κάτοχοι μετοχών της Τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 30/5/2003.

Οι νέες μετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στις μερίδες των μετόχων, μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα, αφού προηγηθεί ανακοίνωση της Τράπεζας.

Να σημειωθεί, ότι σχετικά, στις 30/05/2003, το Χρηματιστήριο Παραγώγων δημοσιοποίησε ενημερωτικό παράδειγμα των αλλαγών και των προδιαγραφών των ΣΜΕ και των δικαιωμάτων επι της Εθνικής Τράπεζας.

* Το ενημερωτικό παράδειγμα του ΧΠΑ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v