Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Aύξηση 9% στα κέρδη ομίλου το α΄ τρίμηνο

Αύξηση 9% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της Αλουμύλ Μυλωνάς για το α’ τρίμηνο του 2003, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν μικρή αύξηση κατά 2,6%, που αποδίδεται στην πτώση της τιμής αγοράς της πρώτης ύλης.

Αλουμύλ: Aύξηση 9% στα κέρδη ομίλου το α΄ τρίμηνο
Aύξηση 2,6% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Αλουμύλ Μυλωνάς και διαμορφώθηκαν σε 27,13 εκατ. ευρώ έναντι 26,45 εκατ. ευρώ περίπου του πρώτου τριμήνου του 2002.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η περιορισμένη αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στην πτώση της τιμής αγοράς της πρώτης ύλης λόγω σημαντικής ενίσχυσης του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου, η οποία διαμορφώνει κατά πρώτο λόγο και την τιμή πώλησης των παραγόμενων προϊόντων.

Αύξηση της τάξεως του 13,6% παρουσίασαν τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία ανήλθαν σε 5,59 εκατ. ευρώ έναντι 4,93 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 2,3 εκατ. ευρώ περίπου για το 2003, έναντι 2,11 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2002, εμφανίζοντας αύξηση 9% περίπου.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι η βελτίωση προέρχεται πρωτίστως από τη σημαντική άνοδο των πωλήσεων επεξεργασμένου προφίλ έναντι πωλήσεων άβαφου προφίλ σε αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα, όπως επίσης και σε πωλήσεις πολυκαρβονικών φύλλων, σύνθετων πάνελ αλουμινίου (composite panels, τα λεγόμενα j-bond) και εξαρτημάτων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της διαχείρισης των λειτουργικών εξόδων συνολικά.

Όσον αφορά τη μητρική, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 3% και ανήλθαν σε 26,23 εκατ. ευρώ έναντι 25,46 εκατ. ευρώ περίπου του πρώτου τριμήνου του 2002.

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 46% περίπου παρουσίασαν τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία ανήλθαν σε 4,99 εκατ. ευρώ έναντι 3,41 εκατ. ευρώ περίπου για το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Τα καθαρά προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 2,54 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι 2,095 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2002, εμφανίζοντας ουσιαστική αύξηση 21% περίπου.

Οι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό της εταιρίας και των θυγατρικών εταιριών που ενοποιήθηκαν ανήλθαν στην περίοδο σε 4,16 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v