Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Σημαντική κάμψη των ΚΠΦ

Αύξηση της τάξεως του 4,2% παρουσίασαν τα ενοποιημένα έσοδα της Εθνικής Ασφαλιστικής στο α’ τρίμηνο του 2003, διαμορφούμενα στα 175,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας εμφάνισαν κάμψη κατά 58%.

Εθνική Ασφαλιστική: Σημαντική κάμψη των ΚΠΦ
Με αύξηση των εσόδων και κάμψη της κερδοφορίας έκλεισε το πρώτο τρίμηνο για την Εθνική Ασφαλιστική, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση του πρώτου τριμήνου, τα συνολικά έσοδα του ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής αυξήθηκαν κατά 4,2% και ανήλθαν στα 175,8 εκατ. ευρώ, έναντι 168,21 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στα έσοδα είχε ο κλάδος της ζημιών, ο οποίος συνεισέφερε κατά 107 εκατ. ευρώ έναντι 94,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ ακολουθεί ο κλάδος των ασφαλειών ζωής, ο οποίος με έσοδα ύψους 58,21 εκατ. παρουσίασε κάμψη σε σχέση με πέρυσι (63,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2002).

Επιπλέον, τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας όσο και τα έξοδα λειτουργίας διαθέσεως του ομίλου εμφανίζονται αυξημένα κατά 12% και 46% αντίστοιχα.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου παρουσιάζουν σημαντική υποχώρηση της τάξεως του 58%, καθώς ανήλθαν στα 3 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 7,38 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σε επίπεδο μητρικής το σύνολο των εσόδων στο τρίμηνο βελτιώθηκε κατά 4% και ανήλθε στα 171,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με 165 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2002, καθώς ανήλθαν στα 3,12 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της, τα αποτελέσματα τριμήνου της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν χαμηλότερα των προβλέψεών της και ως εκ τούτου θα προχωρήσει σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v