Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Διευκρινίσεις για την Autotechnica

Εξηγήσεις αναφορικά με την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Autotechnica που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία, δίνει η Autohellas με επιστολή της προς το ΧΑ, ως απάντηση σε προηγούμενη επιστολή του Χρηματιστηρίου, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Autohellas: Διευκρινίσεις για την Autotechnica
Ως απάντηση σε προηγούμενη επιστολή του ΧΑ αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου, η εταιρία Autohellas προχωρεί σε διευκρινήσεις σχετικά με την πρόθεσή της να εξαγοράσει την εταιρία Autotechnica που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, η Autohellas σχολιάζει ότι το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται στην έγκριση εξαγοράς μετοχών αλλοδαπής εταιρίας, που συζητήθηκε στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας την 21η Απριλίου, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στις 24/04/2003 στις εφημερίδες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ και υποβλήθηκε στο Χ.Α. στις 23/04/2003.

Ακόμη, στην επιστολή της Autohellas προς το ΧΑ αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εταιρία την οποία προτίθεται να εξαγοράσει είναι η AUTOTECHNICA η οποία δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία από το 1995 και αποτελεί τον εθνικό franchisee της Hertz στη χώρα αυτή (όπως η Autohellas στην Ελλάδα), ενώ είναι παράλληλα και εισαγωγέας των αυτοκινήτων SEAT και AUDI (VolksWagen Group). Επισημαίνεται ότι για την πρόθεσή αυτή είχε ενημερώσει σχετικά και τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14ης Ιουνίου 2000.

Όσον αφορά στα βασικά μεγέθη της εταιρίας AUTOTECHNICA για το 2002, οι πωλήσεις έφθασαν τα 5,9 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων τα 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων τις 544 χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι το ύψος των ιδίων κεφαλαίων με 31/12/2002 ανήλθε στις 760 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι για τον υπολογισμό του τιμήματος εξαγοράς το οποίο θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, δε θα χρησιμοποιηθεί πολλαπλασιαστής κερδών μεγαλύτερος του 4 για το έτος 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v