Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΛΑΜΔΑ: Ειδικός διαπραγματευτής η Εθνική AXE

Σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης από τις 30 Μαΐου 2003, με την Εθνική Χρηματιστηριακή, υπέγραψε η LAMDA Development, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των μετοχών της. Η σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους.

ΛΑΜΔΑ: Ειδικός διαπραγματευτής η Εθνική AXE
Σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης από τις 30 Μαΐου 2003, με την Εθνική Χρηματιστηριακή, υπέγραψε η LAMDA Development, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των μετοχών της.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι βασικοί όροι της σύμβασης αφορούν στο ότι η Εθνική Χρηματιστηριακή θα διαβιβάζει στο Σύστημα Συναλλαγών του Χ.Α. εντολές ειδικής διαπραγμάτευσης (δηλαδή ταυτόχρονες εντολές αγοράς και πώλησης) για ίδιο λογαριασμό επί των μετοχών της εταιρίας LAMDA Development, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και για την υπηρεσία αυτή η LAMDA Development θα καταβάλλει αμοιβή στην Εθνική Χρηματιστηριακή.

Επίσης, η σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης έχει διάρκεια ενός (1) έτους και προς διευκόλυνση του έργου της ειδικής διαπραγμάτευσης ενόψει των ενδεχόμενων κινδύνων που αναλαμβάνει ο ειδικός διαπραγματευτής, η Εθνική Χρηματιστηριακή έχει συνάψει σύμβαση με την κύρια μέτοχο της εταιρίας LAMDA Development, ήτοι την εταιρία ”Consolidated LAMDA Holdings”, δυνάμει της οποίας προβλέπεται η υποχρέωση της ”Consolidated LAMDA Holdings” να συνάπτει συμβάσεις επαναγοράς μετοχών (repurchase agreements) στο Χ.Π.Α.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η σύμβαση Ειδικού Διαπραγματευτή προβλέπει τη συμμετοχή της κυρίας μετόχου στα κέρδη / ζημίες που θα πραγματοποιεί κατ’ έτος η Εθνική Χρηματιστηριακή από τις συναλλαγές ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών της εταιρίας LAMDA Development και η οποία έχει επικουρικό και μειοψηφικό χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v