Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή απάντηση Μυτιληναίου σε δημοσιεύματα

Αναληθή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει ο όμιλος Μυτιληναίος τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου που, όπως αναφέρεται σε επιστολή προς το Χ.Α., αποτελεί μεταξύ άλλων δυσφήμιση εις βάρος των εισηγμένων ανωνύμων εταιριών στις οποίες αναφέρεται.

Σκληρή απάντηση Μυτιληναίου σε δημοσιεύματα
Αναληθή και ανυπόστατα χαρακτηρίζει ο όμιλος Μυτιληναίος τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ, όπως αναφέρεται στην επιστολή της εταιρίας προς το Χ.Α., το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί ”δυσφήμηση εις βάρος των εισηγμένων ανωνύμων εταιριών”, ενώ ”συνιστά και διασπορά ανακριβών πληροφοριών”.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή, ο όμιλος Μυτιληναίος επισημαίνει πως η γενική μνεία του δημοσιεύματος της εφημερίδας ”Αυριανή” για το ότι οι περισσότερες από τις εταιρίες που έχουν μπει στο χρηματιστήριο είναι ”εταιρείες απάτης και κομπίνας”, προϊδεάζει για την έλλειψη σοβαρότητάς του.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη Μυτιληναίος, επισημαίνεται πως η ειδική μνεία στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας εντάσσεται στον σκοπό της εφημερίδας, που διαφαίνεται από την εισαγωγή αυτή και στρεβλώνει την πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση της Μυτιληναίος τονίζει ότι τα αναφερόμενα για την εταιρία στο δημοσίευμα είναι παντελώς αναληθή, ενώ προσθέτει πως τα οικονομικά και αληθή στοιχεία είναι αυτά τα οποία η εταιρία δημοσιεύει και γνωστοποιεί περιοδικά και με τον προσήκοντα τρόπο, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της από τον νόμο περί ανωνύμων εταιριών και από τις διατάξεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Ταυτόχρονα, στην ίδια πάντα επιστολή, επισημαίνεται πως οι δραστηριότητες της εταιρίας και των συνδεδεμένων εταιριών με τον όμιλο Μυτιληναίος γενικότερα (μεταξύ αυτών η Α.Ε. ΜΕΤΚΑ, η Mytilineos Finance SA καθώς και αλλοδαπές εταιρίες που είναι γνωστό ότι ανήκουν στον όμιλο, στο πλαίσιο του διεθνούς επιχειρηματικού σχεδιασμού του ομίλου), είναι καθ’ όλα νόμιμες, εμπορικά σκόπιμες, ουδέποτε αμφισβητήθηκαν ως προς την εγκυρότητά τους, πιστοποιούνται από τα τηρούμενα υποχρεωτικά βιβλία και στοιχεία και έχουν ελεγχθεί πολλαπλώς και σε κάθε ευκαιρία, στο πλαίσιο της ήδη αναφερθείσας νομοθεσίας, περιλαμβανομένης και της φορολογικής, από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά τα περί διεταιρικών και εικονικών συναλλαγών που αφορούν και στη ΜΕΤΚΑ, η διοίκηση της Μυτιληναίος τονίζει πως είναι προκλητικά αναληθή και ανυπόστατα.

Παράλληλα, αναφέρεται πως το δημοσίευμα της ”Αυριανής” στην ουσία του συνιστά δυσφήμιση εις βάρος των εισηγμένων ανωνύμων εταιριών στις οποίες αναφέρεται, των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων και βεβαίως, εις βάρος του βασικού μετόχου και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου.

Σύμφωνα δε με την αρχική νομική εκτίμηση των δικηγόρων των εταιριών του ομίλου, συνιστά επίσης και διασπορά ανακριβών πληροφοριών σχετικά με μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες αναμφισβήτητα μπορούν να επηρεάσουν την τιμή των μετοχών και να προκαλέσουν βλάβη στο επενδυτικό κοινό.

Τέλος, η επιστολή καταλήγει ότι, για τους προαναφερθέντες λόγους, το διοικητικό συμβούλιο της Μυτιληναίος έχει αναθέσει ήδη στους δικηγόρους της να εισηγηθούν τις προσήκουσες ενέργειες για την αντιμετώπιση του αναληθούς αυτού δημοσιεύματος, με σκοπό την προστασία των εταιρικών συμφερόντων αλλά και του επενδυτικού κοινού, ενώ τονίζεται πως η διοίκηση έχει λάβει πάντοτε -κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο- υπόψη τα συμφέροντα των μετόχων κατά τη λήψη των επιχειρηματικών της αποφάσεων, αντίθετα με όσα αναφέρονται στο αναληθές αυτό δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v