Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Γκαργκάνα με Πολωνό ομολογό του

Συνάντηση και ενημερωτική συζήτηση, που επικεντρώθηκε στη νομισματική πολιτική, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαο Χ. Γκαργκάνα είχε χθες ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας κ. Leszek Balcerowicz.

Συνάντηση Γκαργκάνα με Πολωνό ομολογό του
Συνάντηση και ενημερωτική συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαο Χ. Γκαργκάνα και ανώτερα στελέχη της Τράπεζας είχε χθες ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας κ. Leszek Balcerowicz.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής, που ακολούθησε η Τράπεζα της Ελλάδος κατά τη μακρά διαδικασία ένταξης της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και ιδιαίτερα σε σχέση με την ένταξη της δραχμής στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών.

Η ελληνική πλευρά μετέφερε την εμπειρία της σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τις δυσκολίες που παρουσιάσθηκαν στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής κατά τη διαδικασία ένταξης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Η περίπτωση της Ελλάδας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις υπό ένταξη χώρες, όπως η Πολωνία, αφού – όπως πιστεύουν - η ελληνική εμπειρία είναι η πλέον συναφής με τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι οικονομίες τους στην ενταξιακή πορεία προς την Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v