Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Αύξηση κερδών - κάμψη πωλήσεων το 2002

Αύξηση 2,4% παρουσίασαν τα κέρδη προ φόρων της Profile για τη χρήση του 2002, καθώς ανήλθαν στα 1,52 εκατ. ευρώ, ενώ κάμψη της τάξεως του 3,6% εμφάνισε ο κύκλος εργασιών, διαμορφούμενος στα 4,54 εκατ. ευρώ.

Profile: Αύξηση κερδών - κάμψη πωλήσεων το 2002
Αύξηση στα κέρδη προ φόρων και κάμψη των πωλήσεων ανακοίνωσε η Profile για τη χρήση του 2002.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τη δυσμενή συγκυρία της χρηματιστηριακής και τραπεζικής αγοράς, τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Profile κατ’ εξοχήν, αλλά και τη στασιμότητα στην αγορά Πληροφορικής, τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας σημείωσαν αύξηση 2,4% και έφτασαν στα 1,52 εκατ. ευρώ έναντι 1,48 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας παρουσίασε κάμψη 3,6% και ανήλθε στα 4,54 εκατ. ευρώ, έναντι 4,71 εκατ., ενώ οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 7,80 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA της εταιρίας αυξήθηκαν στο σύνολο του 2002 κατά 15% και έφτασαν στα 2,50 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 2,18 εκατ. ευρώ του 2001, ενώ ανάλογη ήταν η αύξηση που παρουσίασαν και τα EBITDA του ομίλου που διαμορφώθηκαν στα 3 εκατ. ευρώ έναντι 2,61 εκατ. ευρώ της περασμένης χρήσης.



Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η σταθερή αυτή πορεία της εταιρίας κατά κύριο λόγο βασίζεται στο μεγάλο εύρος πελατειακής βάσης που διαθέτει αλλά και στη δυνατότητα της γκάμας των προϊόντων που διαθέτει.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο ίδιο διάστημα, η Profile πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων προϊόντων, αλλά και για την επέκταση και αναβάθμιση των υπαρχόντων σύμφωνα με την κάλυψη των νέων απαιτήσεων των αγορών.

Επίσης σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας για το 2003 τόσο στην ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές η Profile σύναψε μια σειρά σημαντικών συνεργασιών όπως αυτή που ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους με την αμερικάνικη εταιρεία SUNGARD, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως στον χώρο του χρηματοοικονομικού λογισμικού, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στην Ελλάδα και επεκτείνοντας παράλληλα στρατηγικά τις δραστηριότητές της και εκτός συνόρων της χώρας.

Τέλος, σημειώνεται πως η Profile ηγείται ενός σχήματος πέντε εταιριών προσφέροντας ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις σε εταιρίες κάθε μεγέθους. Οι εταιρίες του ομίλου Profile εξειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς πληροφορικής.

Οι εταιρίες που συνθέτουν τον όμιλο Profile είναι η Profile Cyprus Ltd η οποία έχει αναλάβει την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών της μητρικής εταιρίας στην Κύπρο, η Analysis A.E. η οποία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μηχανογράφησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα εξασφαλίζοντας παράλληλα και την πλήρη τεχνική υποστήριξη τους, η εταιρία BECOM A.E. η οποία αναλαμβάνει την ανάπτυξη της πλήρους εταιρικής παρουσίας στο Διαδίκτυο και η εταιρία CIF ΕΠΕ η οποία αναπτύσσεται με το επιχειρηματικό μοντέλο του Franchising και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό δίκτυο εκπαιδευτικών κέντρων πληροφορικής και επιχειρησιακών σεμιναρίων σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v