Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

cosmoONE: Δημοπρασία για αγροτικό συνεταιρισμό

Μειοδοτική Ηλεκτρονική Δημοπρασία από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου, με σκοπό την προμήθεια αγροφαρμάκων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου, μέσω της cosmoOΝΕ, στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου FReLECTRA της Ε.Ε.

cosmoONE: Δημοπρασία για αγροτικό συνεταιρισμό
Μειοδοτική Ηλεκτρονική Δημοπρασία από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορίνθου, με σκοπό την προμήθεια αγροφαρμάκων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου, μέσω της cosmoOΝΕ.

Σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση ότι η Ηλεκτρονική Δημοπρασία καθώς και τα οφέλη του Ηλεκτρονικού Εμπορίου παρουσιάσθηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στα γραφεία της Ένωσης στην Κόρινθο. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιγίου, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου, εκπρόσωποι του τμήματος Πληροφορικής και του τμήματος Δενδροκηπευτικής του υπουργείου Γεωργίας, του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και της εταιρίας Συγκομιδή ΕΠΕ (συντονιστή του έργου FReLECTRA).

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πιλοτικού έργου FReLECTRA του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LEONARDO da VINCI και χρηματοδοτήθηκε από το εν λόγω πρόγραμμα και την cosmoONE Hellas MarketSite.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και προώθηση των νέων Ηλεκτρονικών Τεχνολογιών και του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στον αγροτικό χώρο. Η προσπάθεια αυτή θεωρείται σημαντική, αφενός μεν διότι γίνεται για πρώτη φορά στον αγροτικό χώρο και αφετέρου για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι παρευρισκόμενοι και άλλοι φορείς του κλάδου, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες και σε άλλες περιπτώσεις προμήθειας αλλά και εμπορίας προϊόντων.

Η υπηρεσία των Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προμήθεια ειδών συσκευασίας, αρδευτικών σωλήνων, αγροτικών φαρμάκων και λιπασμάτων και ακόμη και στην εμπορία φρούτων και λαχανικών. Η χρήση τέτοιων μεθόδων μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά καλύτερες τιμές, με αντίστοιχη μείωση του κόστους παραγωγής, όταν πρόκειται για προμήθειες, ή αύξηση των εσόδων, όταν πρόκειται για πώληση αγαθών.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε από την επιτυχή αυτή προσπάθεια θα ενσωματωθεί υπό μορφή ”μελέτης περίπτωσης” στις 20 εκπαιδευτικές ενότητες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου FReLECTRA, προκειμένου να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό οι δυνατότητες των Ηλεκτρονικών Τεχνολογιών. Οι εκπαιδευτικές αυτές ενότητες καλύπτουν όλο το φάσμα παραγωγής, μετα-συλλεκτικής μεταχείρισης και εμπορίας του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Η cosmoONE Hellas MarketSite είναι η πρώτη εταιρία που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των υποδομών και υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Σήμερα η εταιρία λειτουργεί την Οριζόντια Ηλεκτρονική Αγορά b2bmarketsite (www.b2bmarketsite.gr) και παράλληλα προσφέρει την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών b2bauctions (www.b2bauctions.gr). Στο μετοχικό κεφάλαιο της cosmoONE συμμετέχουν οι: ΟΤΕ, COSMOTE, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ALPHA BANK και ΔΙΗΝΕΚΗΣ Πληροφορική.

Στo πιλοτικό έργο FReLECTRA (www.frelectra.gr), του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LEONARDO da VINCI, συμμετέχουν 9 φορείς από 5 χώρες, και ο συντονισμός του στην Ελλάδα γίνεται από τη ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΕΠΕ. Το έργο FReLECTRA έχει τρεις βασικούς στόχους: να βοηθήσει στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τη φάση μετά τη συγκομιδή και στη βελτίωση των μεθόδων marketing, για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και των λαχανικών, να παρέχει εξειδικευμένη γνώση στον τομέα αυτό και να βελτιώσει τις ικανότητες και τις δεξιότητες του χώρου και να ενθαρρύνει τους φορείς και τα μέλη της εμπορικής κοινότητας των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και μεθόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v