Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νανόπουλος: ”Θύλακες υπερχρεωμένων πελατών”

Την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα του 2003 της Eurobank εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος, Ν. Νανόπουλος, ενώ έκανε λόγο για ”θύλακες υπερχρεωμένων τραπεζικών πελατών”, αλλά και για ”πριμ διακράτησης μετοχών”. Πρόγραμμα stock options στο προσωπικό (1.355.000 μετοχές). Μέρισμα 0,47 ευρώ για το 2002.

Νανόπουλος: ”Θύλακες υπερχρεωμένων πελατών”
Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του ομίλου Eurobank στο α΄ τρίμηνο ο διευθύνων σύμβουλος, Ν. Νανόπουλος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το σύνολο του έτους.

Ο κ. Νανόπουλος αναφέθηκε εκτενώς στο πρόβλημα που σκιάζει την επικαιρότητα, δηλαδή το κλείσιμο επιχειρήσεων, ενώ ανακοίνωσε ότι η τράπεζα εξετάζει να δώσει ”πριμ διακράτησης μετοχών”.

Αναφορικά με την πορεία της τιμής της μετοχής, τόνισε ότι ”δεν είναι βεβαίως αυτή που θα θέλαμε, αλλά δεν μπορούμε και να την απομονώσουμε από την πορεία του συνόλου της χρηματιστηριακή αγοράς, τόσο της ελληνικής όσο και των διεθνών”.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο πρόεδρος του ομίλου Ξενοφών Νικήτας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα τα θετικά δεδομένα της EFG θα αντικατοπτριστούν και στην τιμή της μετοχής.

Ο κ. Νανόπουλος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η EFG διαθέτει πλέον ηγετική παρουσία σε συγκεκριμένους τομείς της τραπεζικής δραστηριότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά την καταναλωτική πίστη, την επενδυτική τραπεζική και τις χρηματιστηριακές υπηρεσίες, και τόνισε ότι βασικός στόχος του EFG Group για το 2003 είναι η περαιτέρω ανάπτυξή του σε τομείς που έχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα δεν μπορούμε να μιλάμε για συνολική υπερχρέωση, αλλά μόνο για μερικούς θύλακες υπερχρεωμένων τραπεζικών πελατών. Έμμεση αναφορά έκανε επίσης και στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι ελάχιστες από αυτές έκαναν επενδυτικά ανοίγματα που δεν συνέβαλαν τελικά στην κερδοφορία τους.

Όπως τόνισε, χρειάζεται καταρχήν πρωτοβουλία εξυγίανσης από τις ίδιες τις επιχειρήσεις και κατόπιν από τις αρμόδιες αρχές και τις τράπεζες.

”Η διόρθωση αυτών των καταστάσεων επιβάλλει ανάληψη πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης πρώτα και κύρια από τους ίδιους, για την υλοποίηση των οποίων θα χρειασθεί η συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, αλλά και των αρχών, καθώς επίσης και στενή συνεργασία και κατανόηση μεταξύ του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων”, επεσήμανε ο κ. Νανόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Νικήτας ανακοίνωσε ότι θα δοθούν με τη μέθοδο του stock option 1.355.000 μετοχές στο προσωπικό της τράπεζας.

Η Γ.Σ. αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,47 ευρώ ανά μετοχή, ενώ από αύριο Τρίτη, 20 Μαΐου 2003, η μετοχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος, που θα εισπραχθεί από τους μετόχους από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2003.

Με τη διανομή του 78% των καθαρών κερδών ή ποσό 144 εκατ. ευρώ ως συνολικό μέρισμα, η μερισματική απόδοση της μετοχής της τράπεζάς μας καθίσταται μια από τις υψηλότερες στην ελληνική κεφαλαιαγορά, επεσήμανε ο κ. Νανόπουλος.

Πέραν της εγκρίσεως του μερίσματος, η γενική συνέλευση ενέκρινε και τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως τη δωρεάν διάθεση μετοχών στο προσωπικό, καθώς και πρόγραμμα δικαιωμάτων προαιρέσεως (stock options) στους εργαζομένους της τράπεζας.

Στη γενική συνέλευση παρευρέθηκαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, και οι υποδιοικητές, Παναγιώτης Θωμόπουλος και Νίκος Παλαιοκρασσάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, κ. Θεόδωρος Καρατζάς, επικεφαλής τραπεζών, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v