Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Διπλασιασμός κερδών στο α΄ τρίμηνο

Στα 326,5 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα συνολικά έσοδα της Technical Olympic USA στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, έναντι του ποσού των 310,5 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, ενώ τα κέρδη από τις δραστηριότητες σε εξέλιξη διπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 17,7 εκατ.

TOUSA: Διπλασιασμός κερδών στο α΄ τρίμηνο
Στα 17,7 εκατ. δολάρια ανακοινώθηκαν τα κέρδη της Technical Olympic USA για το πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι των 8,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,2% και ανήλθαν στα 326 εκατ. δολάρια από 310,5 εκατ. δολάρια.

Η αύξηση των κερδών από τις επιχειρήσεις εν εξελίξει είχαν ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη αύξηση των προ φόρων κερδών από την κατασκευή σπιτιών, στα 23,3 εκατ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα (income from continuing operations) αυξήθηκαν κατά 99% και ανήλθαν στα 17,7 εκατ. δολάρια (ή 0,63 δολάρια για κάθε μετοχή), έναντι 8,8 εκατ. δολάρια (ή 0.32 δολάρια ανά μετοχή) πέρυσι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας η εν λόγω αύξηση αποδίδεται στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων από την κατασκευή σπιτιών κατά 13,8 εκατ. δολάρια , ενώ σημειώνεται πως τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου πέρυσι περιελάμβαναν και 13,8 εκατ. δολάρια για αποζημιώσεις στελεχών.

Τα έσοδα από κατασκευή σπιτιών έφτασαν στα 315,9 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ανήλθαν σε 10,6 εκατ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά την πώληση των σπιτιών πουλήθηκαν 1.234 σπίτια, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο από κατασκευή σπιτιών ανέρχεται σε 2.826 σπίτια, αντιπροσωπεύοντας αναμενόμενα έσοδα ύψους 764 εκατ. δολαρίων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η TOUSA δραστηριοποιείται σε πωλήσεις σπιτιών σε 176 συνοικίες-γειτονιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v