Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Παρουσίαση σε εταιρική Ημερίδα

Oι στρατηγικές κατευθύνσεις και οι προοπτικές της ΕΧΑΕ τόσο για το τρέχον, όσο και για τα επόμενα χρόνια, εν όψει και της επικείμενης ιδιωτικοποίησής της, παρουσιάστηκαν σε εταιρική παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 12 Μαίου 2003.

ΕΧΑΕ: Παρουσίαση σε εταιρική Ημερίδα
στρατηγικές κατευθύνσεις και οι προοπτικές της ΕΧΑΕ τόσο για το τρέχον, όσο και για τα επόμενα χρόνια, εν όψει και της επικείμενης ιδιωτικοποίησής της, παρουσιάστηκαν σε εταιρική παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 12 Μαίου 2003.

Η εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Κέντρου τόσο για την έγκυρη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, όσο και για την εξάπλωση της χρηματιστηριακή ιδέας και παιδείας στη Βόρειο Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι χρηματιστηριακών εταιρειών, τραπεζών, θεσμικών επενδυτών και Α.ΕΛ.Δ.Ε. Κατά την εκδήλωση έγινε αναφορά στη διάρθρωση του Ομίλου και στη λειτουργία και τα μεγέθη των αγορών αξιών και παραγώγων, από τις οποίες και αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του, ενώ αναλύθηκαν τα οικονομικά του στοιχεία καθώς και οι σημαντικότεροι δείκτες διάρθρωσης και αποδοτικότητας.

Είναι γνωστό, όπως επισημάνθηκε, ότι οι επτά μεγαλύτεροι ελληνικοί χρηματοοικονομικοί όμιλοι υπέβαλαν πρόταση, αφενός για την εξαγορά της αναλογούσας σε κάθε ένα από αυτούς ποσότητας μετοχών, και αφ’ ετέρου αναδοχής για το υπόλοιπο των μετοχών που διαθέτει στην ΕΧΑΕ το Δημόσιο, ενώ κατά τις ημέρες αυτές συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων κανονιστικού χαρακτήρα από το χρηματιστήριο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στον επιχειρούμενο λειτουργικό ανασχεδιασμό του Ομίλου της ΕΧΑΕ. Το πρόγραμμα του ανασχεδιασμού βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εφαρμογής του από την οποία αναμένεται να επιτευχθούν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μεγιστοποίηση των συνεργειών μεταξύ των εταιρειών και καλύτερη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού.

Η πλήρης υλοποίηση του έργου του ανασχεδιασμού θα συντείνει, όπως αναφέρθηκε, στην περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους του Ομίλου, το οποίο υποχώρησε κατά την προηγούμενο χρήση κατά 14%, ενώ σημαντική θα είναι και η μείωσή του κατά την παρούσα περίοδο.

Παράλληλα, η ΕΧΑΕ συνεχίζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο τη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων και τη μείωση της εξάρτησής τους από την αξία των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v