Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στα 60 εκ. δολ. οι επενδύσεις στην Αλβανία

Στα 60 εκ. δολάρια θα ανέρθουν, εντός της πενταετίας, οι επενδύσεις των ΕΛΠΕ Α.Ε στην Αλβανία για έρευνα και εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της χώρας. Στις 17 Μαΐου τα επίσημα εγκαίνια της πρώτης γεώτρησης.

ΕΛΠΕ: Στα 60 εκ. δολ. οι επενδύσεις στην Αλβανία
Στα 60 εκ. δολάρια θα ανέρθουν, εντός της πενταετίας, οι επενδύσεις των ΕΛΠΕ στην Αλβανία για παραγωγή και εκμετάλλευση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, ενώ στις 17 Μαΐου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της πρώτης γεώτρησης.

Στην κοινοπραξία που συστάθηκε και αποτελείται από την Αυστριακή εταιρία OMV (51%) και την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε (49%) έχουν παραχωρηθεί από την αλβανική κυβέρνηση τρία μπλοκ.

Επισημαίνεται ότι η πρώτη γεώτρηση ξεκίνησε στις 29 Απριλίου, στην περιοχή Palokastra με στόχο τα 2,5 χλμ βάθος και σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης εμπορεύσιμων ποσοτήτων υδρογονανθράκων.

Παρόντες στα εγκαίνια θα είναι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κύριος Fatos Nano, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Γιώργος Μωραΐτης και το μέλος του δ.σ της OMV Helmut Langanger.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκινήσει και δεύτερη γεώτρηση σε άλλο πετρελαιοπιθανό στόχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v