Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική έκπληξη (και) από EFG στο τρίμηνο (update)

Στα 65 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της EFG Eurobank στο α’ τρίμηνο 2003, σύμφωνα με τα ΔΛΠ, σημειώνοντας υποχώρηση 4%. Τα αποτελέσματα είναι ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έβλεπαν πτώση 23% (51,4 εκ. ευρώ). Δείτε τις λογιστικές καταστάσεις.

Θετική έκπληξη (και) από EFG στο τρίμηνο (update)
Στα 65 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της EFG Eurobank στο α’ τρίμηνο του 2003.

Τα αποτελέσματα είναι υπερδιπλάσια του δ’ τριμήνου 2002 (27 εκ. ευρώ) και μικρότερα κατά 4% έναντι των κερδών του α΄ τριμήνου του 2002 (67 εκ. ευρώ), αλλά είναι ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έβλεπαν πτώση 23% (51,4 εκατ. ευρώ).

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 86 εκ. ευρώ, έναντι 61 εκ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του 2002 (+40%) και 93 εκ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2002 (-8%).

Εξάλλου, σύμφωνα με τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 59 εκ. ευρώ (από 61 εκ. ευρώ στο α’ τρίμηνο 2002), τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 204 εκ. ευρώ (από 168 εκ. ευρώ), ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 79 εκ. ευρώ, έναντι 83 εκ, ευρώ πέρσι.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους, σύμφωνα με τα ΔΛΠ, παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 19% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2002, και 4% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2002 και ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ, συνεισφέροντας έτσι κατά 75% στο σύνολο των λειτουργικών εσόδων. Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου (καθαρά έσοδα από τόκους προς μέσο σύνολο ενεργητικού) διατηρήθηκε πάνω από 3%.

Σε ό,τι αφορά τις χορηγήσεις, αυξήθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση, και ανήλθαν σε 13,6 δισ. ευρώ. Αναλυτικά, οι χορηγήσεις προς νοικοκυριά διευρύνθηκαν κατά 30%, ενώ οι χορηγήσεις προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 15%.

Οι καταθέσεις σημείωσαν αύξηση κατά 4% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 16,5 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις πλην repos αυξήθηκαν κατά 13,7%, ανερχόμενες στα 14 δισ. ευρώ. Τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια πελατών, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων, των repos, των αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων επενδυτικών προϊόντων, παρουσίασαν αύξηση κατά 3% στα 23 δισ. ευρώ (τρέχουσες τιμές).

”Το α΄ τρίμηνο χαρακτηρίσθηκε από δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον διεθνώς, γεγονός που απεικονίσθηκε αφενός σε αναβολή επενδυτικών αποφάσεων και αφετέρου σε νέα υποχώρηση των μετοχικών αξιών. Μετά τη λήξη του πολέμου στο Ιράκ παρατηρείται σταδιακή βελτίωση των συνθηκών αυτών”, αναφέρεται καταλήκτικά στην ανακοίνωση της τράπεζας.

* Οι λογιστικές καταστάσεις του ομίλου και της μητρικής και η ανακοίνωση της Τράπεζας δημοσιεύονται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v