Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσημο ξενοδοχείο της ΔΟΕ το Hilton Αθηνών

Επίσημο ξενοδοχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανακηρύχθηκε το Hilton Αθηνών, μετά και την επίσημη υπογραφή της σχετικής συμφωνίας σήμερα.

Επίσημο ξενοδοχείο της ΔΟΕ το Hilton Αθηνών
Επίσημο ξενοδοχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανακηρύχθηκε το Hilton Αθηνών, μετά και την επίσημη υπογραφή της σχετικής συμφωνίας την Παρασκευή 9 Μαΐου 2003.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τη σύμβαση υπέγραψε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και το Hilton Αθηνών εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Hilton International για τη Μεσόγειο και γενικός διευθυντής του Hilton Αθηνών κ. Peter Van der Vliet.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις και του ομίλου Alpha Bank κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, εκπροσωπώντας την ιδιοκτήτρια εταιρία.

Κατά την υπογραφή, η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη επεσήμανε: ”Τα αποτελέσματα της ανακαίνισης είναι εξαιρετικά. Όχι μόνο σε αισθητικό επίπεδο αλλά και σε λειτουργικό. Και βέβαια, η πολυετής εμπειρία και η τεχνογνωσία της διοίκησης και του προσωπικού του Hilton Αθηνών σε θέματα φιλοξενίας αποτελούν εγγύηση ότι όλοι σας θα είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε στην πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων και της φιλοξενίας της ΔΟΕ”.

Συνεχίζοντας η κ. Αγγελοπούλου τόνισε ότι: ”Το νέο Hilton αποτελεί ήδη απτό παράδειγμα της κληρονομιάς που οι Αγώνες αφήνουν στην πόλη και στο επίπεδο της φιλοξενίας. Θα ήθελα να συγχαρώ εσάς, τη διοίκηση του ξενοδοχείου και όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται εδώ, για το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές σας. Το 2004 - αλλά και μετά από αυτό - η μοναδική θέα από το Galaxy θα είναι διαφορετική”.



Ο κ. Peter Van der Vliet ευχαρίστησε την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη και εξέφρασε τη δέσμευση της διοίκησης και όλων των εργαζομένων να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας σε όλα τα μέλη της ΔΟΕ, αλλά και στους υπόλοιπους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Και συνέχισε ”η δέσμευση στην προσφορά καινοτομικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλότατου επιπέδου αποτελεί μακροχρόνια παράδοση για το Hilton Αθηνών και την αλυσίδα Hilton γενικότερα. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που δύο απαιτητικοί και υψηλού προφίλ φορείς, όπως είναι η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, επέλεξαν το ξενοδοχείο μας ως την επίσημη έδρα τους. Η πρόκληση για όλους μας είναι σίγουρα μεγάλη και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας”.

Στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής, ο πρόεδρος της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις κ. Γ. Σ. Κωστόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση όλων που ένα ιστορικό σημείο των Αθηνών επέστρεψε στην πόλη, αντιπροσωπεύοντας με την παρουσία του την ποιότητα και την καινοτομία. ”Το Hilton Αθηνών”, ανέφερε, ”αποτελεί ένα από τα ιστορικά σημεία αναφοράς της πόλης και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που, μετά τη ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του, επέστρεψε δυναμικά στη θέση που κατείχε και κατέχει στην καρδιά όλων μας”.

Τέλος, ο κ. Κωστόπουλος τόνισε ότι ”όπως όταν εγκαινιάσθηκε και πρωτοεμφανίστηκε το 1963 το Hilton έθεσε τις βάσεις για μία νέα εποχή για τον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα της Ελλάδας, έτσι και σήμερα σηματοδοτεί μια ακόμη ιστορική στιγμή για όλους μας”.

Το Hilton Αθηνών άνοιξε τις πόρτες του στις 11 Φεβρουαρίου 2003, μετά την ολοκλήρωση ενός εκτεταμένου επενδυτικού πλάνου εκ βάθρων ανανέωσης και αναδιάρθρωσης όλων των χώρων του.

Από τον Μάιο ξεκινά η δεύτερη φάση παράδοσης νέων εγκαταστάσεων με τη λειτουργία 138 πλήρως ανακαινισμένων δωματίων, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό μέχρι τώρα στα 443 δωμάτια, καθώς και τη λειτουργία του Αίθριου Café Lounge & Bar, ενός καινούργιου πρωτοποριακού χώρου στο lobby του Hilton Αθηνών που θα αποτελέσει το meeting point της Αθήνας για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, έναν γρήγορο εσπρέσο ή ένα ποτό με ζωντανή μουσική.

Επίσης, ανοίγουν οι γνωστές σε όλους μας Εσπερίδες, η ταράτσα του Galaxy Bar και το Galaxy BBQ με την εκπληκτική πανοραμική θέα στην Ακρόπολη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v