Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Επενδύσεων: Τοποθετήσεις σε blue chips

Σε μετοχές κυρίως της υψηλής κεφαλαιοποίησης αφορούσαν οι δέκα μεγαλύτερες τοποθετήσεις του χαρτοφυλακίου της Alpha Επενδύσεων, στις 7/5/2003, με την υποαξία να ανέρχεται στα 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 21%.

Alpha Επενδύσεων: Τοποθετήσεις σε blue chips
Σε μετοχές κυρίως της υψηλής κεφαλαιοποίησης αφορούσαν οι δέκα μεγαλύτερες τοποθετήσεις της Alpha Επενδύσεων, στις 7 Μαΐου 2003.

Παράλληλα, στην ίδια ημερομηνία, οι υποαξίες ανέρχονται στα 4,6 εκατ. ευρώ, σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τις υποαξίες ύψους 45,61 εκατ. ευρώ που κατέγραφε η εταιρία στις 31 Μαρτίου 2003, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Alpha Επενδύσεων, οι μεγαλύτερες τοποθετήσεις αφορούσαν στους εξής τίτλους: Αlpha Bank, ΟΤΕ, Vodafone, Coca-Cola 3E, Tιτάν, Εθνική Τράπεζα, CosmΟΤΕ, EFG Eurobank, ΔΕΗ και Σιδενόρ.

Σε ό,τι αφορά την τιμή της μετοχής στις 7 Μαΐου 2003, διαπραγματευόταν με discount 21%, αφού η εσωτερική αξία ανήρχετο σε 2,82 ευρώ και η χρηματιστηριακή τιμή σε 2,23 ευρώ.

Όπως τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος κ. Γεώργιος Α. Προβόπουλος, το 2002 η πορεία της Alpha Επενδύσεων επηρεάσθηκε από τη δυσμενή χρηματιστηριακή συγκυρία, ελληνική και διεθνή, με αποτέλεσμα τα βασικά μεγέθη της, ίδια κεφάλαια, κύκλος εργασιών και κέρδη, να υπολείπονται των αντιστοίχων της προηγούμενης χρήσης.

Υπενθυμίζεται πως τα κέρδη της χρήσης μετά από φόρους ανήλθαν στα 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ η κατανομή του χαρτοφυλακίου σε τρέχουσες τιμές κατά κατηγορία επενδύσεων την 7/5/2003 ήταν 85% σε μετοχές και 15% σε διαθέσιμα.

H αξία του χαρτοφυλακίου την ίδια ημερομηνία έφτανε στα 303,7 εκατ. ευρώ, με την τρέχουσα αξία να υπολείπεται του κόστους κτήσεως κατά 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ το 73% του χαρτοφυλακίου αντιστοιχούσε σε επενδύσεις εσωτερικού και το 27% σε επενδύσεις εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v