Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς συγχώνευση ΑΝΕΚ - Στρίντζης

Την πιθανότητα της μεταξύ τους συγχώνευσης εξέτασαν, μετά από διαμεσολάβηση της Τράπεζας Πειραιώς τα Δ.Σ των ΑΝΕΚ και Γραμμές Στρίντζη. Τα Δ.Σ των δύο εταιριών συμφώνησαν να διερευνήσουν τα οικονομικά, νομικά και επιχειρηματικά δεδομένα του εγχειρήματος.

Προς συγχώνευση ΑΝΕΚ - Στρίντζης
Το ενδεχόμενο της μεταξύ τους συγχώνευσης εξετάζουν οι διοικήσεις των ΑΝΕΚ και Γραμμές Στρίντζη, μετά από διαμεσολάβηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα Δ.Σ των δύο εταιριών, τα οποία συνεδρίασαν την 1η Μαρτίου για το συγκεκριμένο θέμα, συμφώνησαν να διερευνήσουν τα οικονομικά, νομικά και επιχειρηματικά δεδομένα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Στην περίπτωση που ευοδωθεί το deal, όπως σχολιάζουν ναυτιλιακοί παράγοντες, μεταβάλλεται καθοριστικά το τοπίο στην ελληνική ακτοπλοία.

Και αυτό διότι η Στρίντζης, ως παραδοσιακή ακτοπλοική εταιρία, είναι θυγατρική των Επιχειρήσεων Αττικής, που με τη σειρά τους δραστηριοποιούνται δυναμικά στις γραμμές εξωτερικού.

Από την πλευρά της η πολυμετοχική ΑΝΕΚ, που έχει δηλώσει πρόσφατα ανοικτή σε συνεργασίες, συμμετέχει ως στρατηγικός επενδυτής στη ΝΕΛ και στη ΔΑΝΕ.

Ενδιαφέρον αποκτά τώρα ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει η άλλη μεγάλη δύναμη της ελληνικής ακτοπλοίας, η επίσης πολυμετοχική Μινωικές Γραμμές, που αντιμετωπίζει προβλήματα από το πρόσφατο παρελθόν με τη θυγατρική της HFD, την πρώην MFD.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και μία προσέγγιση μεταξύ της HFD και της ΝΕΛ με την ΑΝΕΚ να παίζει περισσότερο το ρόλο του θετικά διακείμενου παρά του αντιτιθέμενου!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v