Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής:Στην ATC το 55% της Intarget

Το ποσοστό που κατέχει στην Intarget, και ανέρχεται σε 55%, θα μεταβιβάσει η Fourlis Συμμετοχών, σε μια άλλη συγγενής εταιρία την Athens Technology Center, στην οποία κατέχει ποσοστό 33%.

Φουρλής:Στην ATC το 55% της Intarget
Το ποσοστό που κατέχει στην Intarget, και ανέρχεται σε 55%, θα μεταβιβάσει η Fourlis Συμμετοχών, σε μια άλλη συγγενή εταιρία την Athens Technology Center, στην οποία κατέχει ποσοστό 33%.

Η Athens Technology Center ιδρύθηκε το 1992 και δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την ολοκλήρωση και την υποστήριξη συστημάτων πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Athens Technology Center ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ και διαιρείται σε 180.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστική αξίας 1 ευρώ η κάθε μία.

Στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, εκτός από τη Fourlis Συμμετοχών που συμμετέχει με 33%, οι κ.κ. Βασίλειος, Παύλος και Αλέξανδρος Φουρλής συμμετέχουν με ποσοστό 6% έκαστος.

Οσον αφορά τη θυγατρική Intarget, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1998 και το αντικείμενο των εργασιών της είναι η παραγωγή λογισμικού, συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και η κατασκευή, συναρμολόγηση εξοπλισμού ολοκληρωμένων συστημάτων.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Intarget ανέρχεται σε 900.000 ευρώ και διαιρείται σε 900.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστική αξίας 1 ευρώ εκάστη, ενώ η διάρκεια της έχει οριστεί σε 50 χρόνια και λήγει το 2048.

Στο μετοχικό της κεφάλαιο, εκτός από τη Fourlis Συμμετοχών που κατέχει το 55% συμμετέχει και η Metaholding με ποσοστό 17,5%.

Τέλος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πώληση και μεταβίβαση της εν λόγω συμμετοχής πραγματοποιήθηκε επειδή οι δύο ανώνυμες εταιρίες δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα γεγονός που θα συμβάλλει στην καλύτερη ανάπτυξη των εργασιών τους.

Ε.Γλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v