Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Περιόρισε τις ζημιές στο α’ τρίμηνο

Περιόρισε τις ζημιές η Autohellas στο πρώτο τρίμηνο του 2003, καθώς διαμορφώθηκαν στις 277 χιλιάδες ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 2,15 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12,2% διαμορφούμενες στα 17,9 εκατ. ευρώ.

Autohellas: Περιόρισε τις ζημιές στο α’ τρίμηνο
Περιόρισε τις ζημιές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 η Autohellas, ενώ παράλληλα εμφάνισε αύξηση των πωλήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, παρά τις επικρατούσες συνθήκες στον τουρισμό ο κύκλος εργασιών στο εξεταζόμενο διάστημα ενισχύθηκε κατά 12,2% και ανήλθε στα 17,9 εκατ. ευρώ, έναντι 15,9 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2002,

Σημειώνεται πως η αύξηση των πωλήσεων προήλθε εξίσου από τους δύο κλάδους δραστηριότητας, τόσο του Fleet Management όσο και των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Σε αυτό το πλαίσιο ο συνολικός στόλος των αυτοκινήτων έφτασε στα τέλη Μαρτίου στα 17.000 αυτοκίνητα από 15.900 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι με αξία που ανήλθε στα 205 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο στα 12,1εκατ. ευρώ έναντι 9,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, καταγράφοντας αύξηση 30%.

Ωστόσο, σε επίπεδο αποτελεσμάτων και παρά την εποχικότητα της τουριστικής κίνησης η εταιρία περιόρισε τις ζημιές οι οποίες στο πρώτο τρίμηνο του 2003 ανήλθαν στις 277 χιλιάδες ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 2,15 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2002.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας επισημαίνεται πως είναι χαρακτηριστικό ότι το 2003 είναι ο πρώτος χρόνος που η Autohellas επιτυγχάνει από το πρώτο τρίμηνο του έτους την εξισορρόπηση των εσόδων-εξόδων, το οποίο οφείλεται όχι μόνο στην ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή του Fleet Management στο σύνολο των μεγεθών της εταιρίας αλλά και στην καλύτερη διαχείριση του στόλου των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων (Rent- a- Car), και την ταχύτερη πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι κατά το 2002 η Autohellas /Hertz έκλεισε με κέρδη προ φόρων ύψους 14,1 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 27% σε σχέση με το 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v