Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Σύμβαση ειδικού διαπραγματευτή με την Proton

Τριετή σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης με την Proton ΑΧΕΠΕΥ υπέγραψε η Q&R. Επίσης η Proton υπέγραψε και συμβάσεις με τους βασικούς μετόχους για τη σύναψη συμβάσεων επαναγοράς μετοχών.

Q&R: Σύμβαση ειδικού διαπραγματευτή με την Proton
Σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης τριετούς διάρκειας, που ξεκινά στις 8 Μαΐου 2003, με τη χρηματιστηριακή εταιρία Proton υπέγραψε η Quality & Reliability, σύμφωνα με ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

H Proton ΑΧΕΠΕΥ θα διαβιβάζει στο Σύστημα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αξιών εντολές ειδικής διαπραγμάτευσης (δηλαδή ταυτόχρονες εντολές αγοράς και πώλησης) για ίδιο λογαριασμό επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας και για την υπηρεσία αυτή η εταιρία Q&R θα καταβάλλει αμοιβή στην PROTON ΑΧΕΠΕΥ.

Προς διευκόλυνση του έργου της ειδικής διαπραγμάτευσης εν όψει των ενδεχόμενων κινδύνων που αναλαμβάνει ο ειδικός διαπραγματευτής, η PROTON ΑΧΕΠΕΥ έχει συνάψει συμβάσεις με τους κυρίους μετόχους της εταιρίας Q&R, ήτοι τους κ. Πασχαλάκη Παναγιώτη, Πασχαλάκη Νικόλαο και Καραγιάννη Θεόδωρο, καθώς και με την εταιρία Πουλιάδης & Συνεργάτες.

Σύμφωνα με αυτές τις συμβάσεις, προβλέπεται η υποχρέωση των τριών πρώτων εκ των ανωτέρω μετόχων να συνάπτουν συμβάσεις επαναγοράς μετοχών (repurchase agreements) στην Αγορά Παραγώγων του Χ.Α. Περαιτέρω η σύμβαση ειδικού διαπραγματευτή προβλέπει τη συμμετοχή των τεσσάρων ανωτέρω κυρίων μετόχων στα κέρδη / ζημίες που θα πραγματοποιεί κατ’ έτος η PROTON ΑΧΕΠΕΥ από τις συναλλαγές ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών της εταιρίας Q&R.

Η συμμετοχή των τεσσάρων μετόχων στα εν λόγω κέρδη ανέρχεται σε 11,25%, ενώ στις ζημίες ανέρχεται σε 11,25% με ανώτατο ποσό τα 12.500 ευρώ, για κάθε έτος διάρκειας της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v