Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Eργο για την ΕΚΟ ΕΛΔΑ

Η ΕΚΟ ΕΛΔΑ, θυγατρική του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, επέλεξε τη λύση Fleet Management της SpaceNet, θυγατρικής της Space Hellas, για την παρακολούθηση και διαχείριση των βυτιοφόρων αυτοκινήτων της.

Space Hellas:  Eργο για την ΕΚΟ ΕΛΔΑ
Η ΕΚΟ ΕΛΔΑ, θυγατρική του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, επέλεξε τη λύση Fleet Management της SpaceNet, θυγατρικής της Space Hellas, για την παρακολούθηση και διαχείριση των βυτιοφόρων αυτοκινήτων της.

Oπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η υπηρεσία αποτελεί μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη λύση στον έλεγχο, την παρακολούθηση και τη διαχείριση των βυτιοφόρων της εταιρίας, προσφέροντας εξελιγμένες υπηρεσίες επικοινωνίας και διαχείρισης.

Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία δορυφορικού εντοπισμού GPS, προσδιορίζοντας την τρέχουσα θέση του βυτιοφόρου και απεικονίζοντάς την σε ψηφιακό χάρτη.

Οι πληροφορίες για την κίνηση και την κατάσταση του οχήματος μεταδίδονται στο κέντρο ελέγχου της εταιρίας μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της CosmΟΤΕ. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων στο κέντρο ελέγχου, ενώ μπορούν να ανακτηθούν με τη μορφή αναλυτικών και στατιστικών αναφορών για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ αποφάσισε να εγκαταστήσει το σύστημα Fleet Management της SpaceNet διότι θέλει να διαχειρίζεται κάθε βυτιοφόρο ξεχωριστά, αποτελεσματικά και κερδοφόρα. Παράλληλα, η εταιρία θέλει να ενισχύσει τον έλεγχο για την ασφάλεια και την ποιότητα των καυσίμων κατά τη μεταφορά, καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα της εξυπηρέτησης προς τα πρατήρια.

Η εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος Fleet Management της SpaceNet παρέχει μεγάλες δυνατότητες ευελιξίας για αποτελεσματικό σχεδιασμό της λειτουργίας του στόλου.



Με τη χρήση της εφαρμογής επιτυγχάνεται ακόμα σημαντική μείωση του κόστους μεταφοράς, αύξηση της απόδοσης του στόλου και των οδηγών, καθώς και άμεση αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Ο συντονισμένος έλεγχος του μεταφορικού έργου λειτουργεί προληπτικά αλλά και ”πυροσβεστικά”, ενισχύοντας τον στόχο που έχει θέσει η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ για ανάπτυξη και βελτίωση.

Η SpaceNet, θυγατρική εταιρία του ομίλου Space Hellas, έχει δυναμική παρουσία στον χώρο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία σε θέματα τηλεματικής και τηλεπικοινωνιών. Σημειώνεται ότι για το σύστημα Fleet Management έχει συνεργαστεί με τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας CosmOTE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v