Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Aύξηση μεγεθών το α’ τρίμηνο του 2003

Αύξηση κατά 36% στις πωλήσεις και 156% στα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας, πραγματοποίησε κατά το α’ τρίμηνο του 2003, σε επίπεδο ομίλου η εταιρία Frigoglass.

Frigoglass: Aύξηση  μεγεθών το α’ τρίμηνο του 2003
Aύξηση κατά 156% σημείωσαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη και μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας του ομίλου Frigoglass κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και ανήλθαν σε 8,5 εκ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα, προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) ανέρχονται σε 18,9 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις αντίστοιχα, αυξήθηκαν κατά 36% και ανήλθαν σε 94 εκ. ευρώ.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κλάδος επαγγελματικής ψύξης με 7 εκ. ευρώ αύξησε σημαντικά την συνεισφορά του στα ενοποιημένα αποτελέσματα.

Η βελτίωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα της συνέχισης της μείωσης του κόστους μέσα από την ορθολογικότερη κατανομή της παραγωγής μεταξύ των μονάδων και της πλήρους εκμετάλλευσης των συνεργιών που δημιουργούνται από τον αυξημένο όγκο πωλήσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Νιγηρία συνεισέφερε 1,5 εκ. ευρώ και η VPI 300 χιλ. ευρώ. Ο κλάδος των πλαστικών είχε αρνητικό αποτέλεσμα 333 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v