Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθήνα 2004:Η αλήθεια για το έργο της ΔΕΗ-Βριλήσσια

Σε απάντηση του σημερινού δελτίου Τύπου του Δημάρχου Βριλησσίων αλλά και δηλώσεις του σε εφημερίδες, η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων σε δική της ανακοίνωση υπερασπίζει την αναγκαιότητα του έργου της ΔΕΗ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ελήφθη κάθε μέτρο ώστε οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Αθήνα 2004:Η αλήθεια για το έργο της ΔΕΗ-Βριλήσσια
Σε απάντηση του σημερινού δελτίου Τύπου του Δημάρχου Βριλησσίων αλλά και δηλώσεις του σε εφημερίδες, η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων σε δική της ανακοίνωση υπερασπίζει την αναγκαιότητα του έργου της ΔΕΗ στην περιοχή, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ελήφθη κάθε μέτρο ώστε οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το έργο έχει εγκριθεί με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (73/20.12.01), ενώ για την προώθηση του έργου υπήρξε συμφωνία όλων των εμπλεκομένων φορέων συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο σε ότι αφορά την αναγκαιότητα του, όσο και για τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον.

Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, από πλευράς των φορέων κατασκευής ελήφθη κάθε πρόνοια έτσι ώστε οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις να είναι αμελητέες, το δε κτίσμα, αυτό καθ αυτό, να έχει τεχνικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που να αναβαθμίζουν αντί να υποβαθμίζουν την περιοχή.

Όπως επισημαίνει η Οργανωτική Επιτροπή, η υλοποίηση του έργου για την επαρκή και αξιόπιστη ηλεκτροδότηση του ΟΑΚΑ είναι εντελώς απαραίτητη και γι’ αυτό το λόγο το έργο έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Ολυμπιακής προετοιμασίας.

Ωστόσο η χρησιμότητα του έργου δεν εξαντλείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεδομένου ότι η έντονα αυξητική τάση των ηλεκτρικών φορτίων, τόσο στον Δήμο Βριλησσίων όσο και στους όμορους Δήμους σε συνδυασμό με την γενικότερη εξέλιξη της ζήτησης στην Αττική καθιστούν αναγκαία τη λειτουργία του νέου Υποσταθμού για την επάρκεια τροφοδότησης της περιοχής.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βριλησσίων συναίνεσε στην εγκατάσταση του Κ/Δ στο χώρο της Ναυτικής Βάσης Βριλησσίων και επετεύχθη συμφωνία με το ΓΕΝ. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι προμελέτες της ΔΕΗ, βάσει των οποίων διακηρύχθηκε το έργο από την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος για την κατασκευή του, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση, εκδόθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες και έγινε η εγκατάσταση του αναδόχου.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι πρόκειται για κλειστό υποσταθμό με υπόγεια τροφοδότηση υψηλής τάσης και αντίστοιχες αναχωρήσεις μέσης τάσης, καθώς και ότι δεν απαιτείται μελέτη περιβαντολογικών επιπτώσεων σύμφωνα με την απόφαση 2283/2000 της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας, η οποία εκδόθηκε με αφορμή το ήδη εν λειτουργία Κέντρο Διανομής Αμαρουσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v