Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Έναρξη εργασιών αναβάθμισης σε υποσταθμό

Ξεκίνησαν από σήμερα 2/5/2003 οι εργασίες για την αναβάθμιση του υφιστάμενου από τη δεκαετία του 1970 έργου του υποσταθμού ζεύξης 150kV στον ιδιόκτητο χώρο που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης.

ΔΕΗ: Έναρξη εργασιών αναβάθμισης σε υποσταθμό
Ξεκίνησαν από σήμερα 2 Μαΐου 2003 οι εργασίες για την αναβάθμιση του υφιστάμενου από τη δεκαετία του 1970 έργου του υποσταθμού ζεύξης 150kV στον ιδιόκτητο χώρο που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ, το εν λόγω έργο είναι αναγκαίο και επείγον, αφενός μεν για να εξασφαλισθεί η επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στη γύρω περιοχή, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, αφετέρου για την ποιοτική και αξιόπιστη ενεργειακή κάλυψη των αναπτυσσόμενων νοτιοανατολικών προαστίων της Αττικής.

Η εκτέλεση του έργου, που γίνεται σύμφωνα και με την Απόφαση της 46ης Συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ) της 28ης Μαρτίου 2003, περιλαμβάνει τα εξής:

1. Ματαίωση της κατασκευής του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) 400KV και των σχετικών συστημάτων υποστήριξής του.

2. Άμεση μετακίνηση των πυλώνων, που σήμερα διέρχονται πλησίον κατοικιών, κατά 200 μέτρα από τον οικισμό δυτικά του υποσταθμού.

3. Αναβάθμιση της εγκατάστασης του συστήματος των 150kV όπως ήδη έχει αδειοδοτηθεί.

4. Άμεση δενδροφύτευση του χώρου που απελευθερώνεται, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία οπτική επαφή με τις εγκαταστάσεις, αντίθετα δε, να αναβαθμιστεί σημαντικά ο χώρος και να αποκτήσει η περιοχή έναν πνεύμονα πρασίνου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως το ανωτέρω έργο αποτελεί μέρος του ήδη αδειοδοτηθέντος έργου και θα κατασκευαστεί με βάση την υφιστάμενη άδεια και τους περιβαλλοντικούς όρους, με πιστή τήρηση των όσων προβλέπει η απόφαση της ΔΕΣΟΠ.

Επίσης θα τηρηθούν αυστηρά τα όρια για την προστασία από μη ιονίζουσες ακτινοβολίες, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία. Άλλωστε η εγκατάσταση Υποσταθμών και Κέντρων Διανομής σε κατοικημένες περιοχές αποτελεί διεθνή πρακτική.

Για το νέο αυτό έργο έχει πρόσφατα εκδοθεί θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης, εντός του οποίου βρίσκεται ο χώρος των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v