Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Διαψεύδουν (εκ νέου) συγχώνευση με Petrola

Διαψεύδεται από τα Ελληνικά Πετρέλαια η πληροφορία περί συγχώνευσης του ομίλου με την Petrola. Η είδηση, που πρώτο το euro2day.gr είχε αναφέρει στα μέσα Φεβρουαρίου, επανήλθε στο προσκήνιο με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”Εξπρές”.

ΕΛΠΕ: Διαψεύδουν (εκ νέου) συγχώνευση με Petrola
Στο προσκήνιο επανέρχεται το ενδεχόμενο της συγχώνευσης του ομίλου ΕΛΠΕ και της Petrola με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”Εξπρές”, οι δύο όμιλοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών για τη συγχώνευσή τους μέσω χρηματιστηρίου με βάση τον Νόμο 2116, ενώ ήδη ελεγκτικοί οίκοι φέρονται να έχουν αναλάβει να προσδιορίσουν τη σχέση ανταλλαγής μετοχών και τους όρους συγχώνευσης.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια διαψεύδουν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε αποκαλύψει το euro2day.gr στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, υψηλόβαθμό στέλεχος των ΕΛΠΕ έκρινε ως αναγκαία την απορρόφηση της Petrola, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει με την παραχώρηση του περίπου 7% των Ελληνικών Πετρελαίων στον όμιλο Λάτση.

Πάντως, άσχετα με το αν τα σχετικά δημοσιεύματα διαψεύδονται, η συγχώνευση, όπως κατά καιρούς έχουν και οι δύο πλευρές δηλώσει, είναι κοινή επιθυμία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση του 23,17% στην κοινοπραξία Lukoil-ομίλου Λάτση, ο τελευταίος είχε επισημάνει στην ανακοίνωσή του ότι ”θα εξετάσει πιθανές συνεργασίες με τα ΕΛΠΕ”.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v