Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comm Group: Αποκοπή δικαιώματος για ΜΟΔ στις 7/5

Αποκόπτεται την Τετάρτη 7 Μαΐου το δικαίωμα προτίμησης στην έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Comm Group, ύψους 9 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι δικαιούνται να λάβουν 1 ομολογία για κάθε 135 μετοχές που κατέχουν. Δείτε τους αναλυτικούς όρους της έκδοσης και το ενημερωτικό δελτίο.

Comm Group: Αποκοπή δικαιώματος για ΜΟΔ στις 7/5
Αποκόπτεται την Τετάρτη 7 Μαΐου το δικαίωμα προτίμησης στην έκδοση του Μετατρέψιμου μη διαπραγματεύσιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) της εταιρίας Comm Group, ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ξεκινά στις 14/5/2003 και ολοκληρώνεται στις 2/6/2003, ενώ τα δικαιώματα θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. μέχρι την 27/5/03. Δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου έχουν οι μέτοχοι της εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών μέχρι την 6/5/2003.

Το ομολογιακό δάνειο θα εκδοθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, είναι ύψους 9.000.000 ευρώ, πενταετούς διάρκειας και διαιρούμενο σε 100.000 ανώνυμες ομολογίες, ονομαστικής αξίας 90 ευρώ εκάστη και τιμής διάθεσης 90 ευρώ εκάστη.

Κάθε μία (1) ομολογία είναι μετατρέψιμη σε σαράντα πέντε (45) νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, της εταιρείας COMM GROUP Α.Ε. ονομαστικής αξίας 1,35 ευρώ η καθεμία. Οι ομολογιούχοι δύνανται να ζητούν τη μετατροπή των ομολογιών τους σε μετοχές της εκδότριας μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης και με συχνότητα τριών (3) μηνών μετά την ημερομηνία αυτή μέχρι και την ημερομηνία λήξης του δανείου.

Το επιτόκιο του δανείου θα είναι κυμαινόμενο και θα ισούται με το επιτόκιο Euribor (12μηνο) που θα ισχύει την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα πλέον ένα τοις εκατό (1,00%) ετησίως. Οι ομολογίες θα έχουν τη μορφή φυσικών τίτλων με πέντε (5) προσαρτημένα τοκομερίδια. Τα τοκομερίδια θα αποπληρώνονται ετησίως. Η τιμή αποπληρωμής για τους ομολογιούχους που θα διακρατήσουν τις ομολογίες μέχρι τη λήξη του δανείου ανέρχεται σε 106,02 ευρώ ανά ομολογία.

Η μικτή απόδοση για τον επενδυτή σε περίπτωση μη μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές στη διάρκεια του δανείου είναι συνάρτηση του επιτοκίου βάσης Euribor (12μηνο), το οποίο θα εφαρμόζεται σε κάθε τοκοφόρο περίοδο, πλέον το περιθώριο ένα τοις εκατό (1,00%), πλέον την εσωτερική απόδοση που αντιστοιχεί στην τιμή αποπληρωμής 106,02 ευρώ, σε σχέση με την τιμή έκδοσης της ομολογίας 90 ευρώ.

Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να προπληρώσει το ομολογιακό δάνειο μόνον ολικά μαζί με τους μέχρι τον χρόνο της προπληρωμής δεδουλευμένους τόκους, μόνον στην τρίτη (δηλ. μετά την πάροδο 36 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης) ή στην τέταρτη (δηλ. μετά πάροδο 48 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης) επέτειο του δανείου και με καταβολή της τιμής ανά ομολογία 96,03 ευρώ στην τρίτη επέτειο και 100,33 ευρώ στην τέταρτη επέτειο.

Οι ομολογιούχοι δύνανται να ζητήσουν τη μερική ή ολική προπληρωμή των ομολογιών που κατέχουν μαζί με τους μέχρι τον χρόνο της προπληρωμής δεδουλευμένους τόκους μόνο στην τρίτη (δηλ. μετά την πάροδο 36 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης) ή στην τέταρτη (δηλ. μετά πάροδο 48 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης) επέτειο του δανείου και με καταβολή της τιμής ανά ομολογία 96,03 ευρώ στην τρίτη επέτειο και 100,33 ευρώ στην τέταρτη επέτειο.

Επισημαίνεται ότι για τους κατοίκους Ελλάδος οι ομολογίες υπόκεινται σε παρακρατούμενο φόρο εισοδήματος από τόκους επί των τοκομεριδίων, με συντελεστή, σήμερα, 10% και εξάντληση της φορολογικής υποχρεώσεως.

Η διάθεση των 100.000 ανώνυμων ομολογιών θα γίνει ως εξής: Mε άσκηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρίας και συγκεκριμένα με δικαίωμα κάθε μετόχου που κατέχει 135 κοινές ανώνυμες μετοχές να λάβει μία ομολογία στην τιμή των 90 ευρώ.

Η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών την ίδια ημέρα θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις του Χ.Α. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για την έκδοση ορίζεται από την 14η Μαΐου 2003 μέχρι και την 2α Iουνίου 2003. Τα δικαιώματα προτίμησης που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή την 2α Ιουνίου 2003) παύουν να ισχύουν.

Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 27/5/2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v