Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Εγινε το πρώτο βήμα για διανομή 1 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για τη διανομή ενός ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της Frigoglass, καθώς εγκρίθηκε, από τη σημερινή έκτακτη Γ.Σ., το σχέδιο ορθολογικοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης του ομίλου.

Frigoglass: Εγινε το πρώτο βήμα για διανομή 1 ευρώ
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για τη διανομή ενός ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της Frigoglass ΑΒΕΕ, καθώς εγκρίθηκε, από τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας, το σχέδιο ορθολογικοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης του ομίλου.

Αναλυτικότερα, η γενική συνέλευση ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 68 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με κεφαλαιοποίηση μέρους από τον ειδικό λογαριασμό αποθεματικού ”Διάθεση μετοχών σε τιμή υπέρ το άρτιο” και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 1,70 ευρώ, στα 2 ευρώ.

Στην επόμενη γενική συνέλευση θα προταθεί η ολοκλήρωση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 40 εκατ. ευρώ και της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2 ευρώ σε 1 ευρώ ανά μετοχή.

Το εκ της μειώσεως επιστρεφόμενο ποσό που θα αντιστοιχεί σε κάθε μία μετοχή θα είναι 1 ευρώ και θα επιστραφεί στους μετόχους με καταβολή μετρητών.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε και ο κατάλογος των μετόχων από τους οποίους προήλθε η αγορά ιδίων μετοχών, ενώ εγκρίθηκαν τα νέα μέλη Δ.Σ. Χρήστος Λεβέντης, Βασίλειος Φουρλής και Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου στη θέση παραιτηθέντων μελών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v