Εμπορική: Οριακή ενίσχυση μεγεθών στο α΄ τρίμηνο

Οριακή ενίσχυση της κερδοφορίας δήλωσε ότι αναμένει για την Εμπορική Τράπεζα ο πρόεδρος του ιδρύματος, Ι. Στουρνάρας, μιλώντας στη γενική συνέλευση. Η διανομή μερίσματος θα ξεκινήσει από τις 19 Μαίου.

Εμπορική: Οριακή ενίσχυση μεγεθών στο α΄ τρίμηνο
Οριακά ενισχυμένη αναμένεται η συνολική κερδοφορία της Εμπορικής Τράπεζας στο α’ τρίμηνο του 2003 σε σχέση με την αντίστοιχη περισινή περίοδο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, παρά το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2002 περιελάμβανε και ορισμένα έκτακτα χρηματοοικονομικά κέρδη.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της Εμπορικής, τα μεγέθη των χορηγήσεων εμφανίζονται να τρέχουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς τόσο σε ετήσια βάση, δηλαδή Μάρτιος 2002 – Μάρτιος 2003, όσο και στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή αυτά του Φεβρουαρίου του 2003, η Εμπορική εμφανίζεται να αυξάνει τα υπόλοιπα των δανείων της στην στεγαστική πίστη κατά 2% ταχύτερα από το σύνολο του συστήματος και στην καταναλωτική πίστη κατά 5%.

Παράλληλα, η σημερινή γενική συνέλευση της Εμπορικής Τράπεζας αποφάσισε την καταβολή μερίσματος 0,40 ευρώ για τη χρήση του 2002.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος ορίστηκε η 24η Απριλίου 2003.

Από την 29η Απριλίου 2003 η μετοχή της Τράπεζας θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος.

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται στους δικαιούχους από την 19η Μαίου 2003, ενώ ο τρόπος καταβολής του θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση της Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v