Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Κάμψη κερδών, αύξηση πωλήσεων

Κάμψη των κερδών προ φόρων κατά 44% παρουσίασε η Π. Πετρόπουλος για το πρώτο τρίμηνο του 2003, η οποία οφείλεται, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, σε συγκυριακούς λόγους. Οι ενοποιημένες τιμολογηθείσες πωλήσεις, ωστόσο, ενισχύθηκαν κατά 9%, ενώ το μέρισμα για τη χρήση του 2002 ανάρχεται στα 0,15 ευρώ.

Πετρόπουλος: Κάμψη κερδών, αύξηση πωλήσεων
Αύξηση των πωλήσεων και κάμψη των κερδών σημείωσε η Π. Πετρόπουλος για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου στο εξεταζόμενο διάστημα αυξήθηκαν κατά 31% και ανήλθαν στα 9,3 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 7,1 εκατ. ευρώ του περυσινού πρώτου τριμήνου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ενοποιημένες τιμολογηθείσες πωλήσεις κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 9% και διαμορφώθηκαν στα 7,7 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 7,1 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 44% και ανήλθαν στις 173 χιλιάδες ευρώ, συγκριτικά με 308 χιλιάδες ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η υστέρηση των κερδών αποδίδεται από τη διοίκηση σε συγκυριακούς λόγους, ενώ εκτιμάται πως θα υπερκαλυφθεί κατά τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ελογίσθησαν σημαντικές επενδύσεις σε προωθητικές ενέργειες και σε προσωπικό, που εκτιμάται ότι θα αποδώσουν στο υπόλοιπο του 2003, αλλά και του 2004.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει πως φέτος και συγκεκριμένα τον Μάρτιο κατεβλήθησαν οι έκτακτες αμοιβές στο προσωπικό για την απόδοσή τους κατά το προηγούμενο έτος, ενώ πέρυσι είχαν καταβληθεί τον Απρίλιο.

Τέλος, σημειώνεται πως η διοίκηση της εταιρίας διατηρεί τις πρότερες προβλέψεις της αναφορικά με τα αποτελέσματα για το σύνολο της χρήσης.

Εξάλλου, η σημερινή γενική συνέλευση της εταιρίας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 22/4/03, ενώ από αύριο (23/4/03) η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2002.

Η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει για τον τρόπο και την ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v