Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΠΑΝΑ: Νέα σχέση ανταλλαγής με Eurobank

Αναπροσαρμόζεται η σχέση ανταλλαγής για τη συγχώνευση της εταιρίας Επενδύσεις Αναπτύξεως με τη Eurobank, σε 6,4 προς 1, λόγω της μη καταβολής μερίσματος προς τους μετόχους της απορροφώμενης.

ΕΠΑΝΑ: Νέα σχέση ανταλλαγής με Eurobank
Την αναπροσαρμογή της σχέσης ανταλλαγής για τη συγχώνευση της εταιρίας Επενδύσεις Αναπτύξεως με την EFG Eurobank, υπέρ της πρώτης αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εισηγμένων εταιριών.

Ειδικότερα, ενώ η αρχική απόφαση για την συγχώνευση όριζε τη σχέση ανταλλαγής σε 6,7 μετοχές της επενδυτικής έναντι 1 μετοχής της τράπεζας, η νέα σχέση ορίζεται σε 6,4 μετοχές της απορροφώμενης για κάθε 1 μετοχή της απορροφώσας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αναπροσαρμογή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η συγχώνευση των ανωτέρω εταιρειών δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας EFG Eurobank Εrgasias, και, συνεπώς, δεν θα καταστεί δυνατόν οι μέτοχοι της Επενδύσεις Αναπτύξεως να λάβουν μέρισμα από τα κέρδη χρήσεως 2002 της Τράπεζας EFG Eurobank Εrgasias Α.Ε., γεγονός που είχε αποτελέσει κριτήριο για τον προσδιορισμό της αρχικώς ανακοινωθείσας σχέσης.

Η ημερομηνία μετασχηματισμού των ισολογισμών για τη συγχώνευση της ορίστηκε η 30η Απριλίου.

Παράλληλα, στην παραίτησή του προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Επενδύσεις Αναπτύξεως, κ. Μιχάλης Τσαγκαράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας προς το Χ.Α. με την, από 15 Απριλίου 2003, απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, αποφασίσθηκε o προσωρινός διορισμός του κ. Αριστοτέλη Παναγιωτάκη, ως μέλους του Δ.Σ. της Εταιρείας, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Μιχάλη Τσαγκαράκη.

Επίσης το ίδιο πρόσωπο αντικαθιστά τον κ. Τσαγκαράκη στις θέσεις του Διευθυντή Επενδύσεων, του Διαχειριστή της Εταιρείας και του μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής

Τέλος, κατά την ανωτέρω συνεδρίαση, το Δ.Σ. συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα και αποφασίσθηκε η κατάργηση της θέσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v