Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Απαντήσεις για 6 θυγατρικές

Στα μέτρα που έχει λάβει ή σκέφτεται να λάβει για 6 θυγατρικές εταιρίες, με αφορμή και τις παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή, αναφέρεται η Lavipharm σε απαντητική επιστολή της προς το Χ.Α.

Lavipharm: Απαντήσεις για 6 θυγατρικές
Στα μέτρα που έχει λάβει ή σκέφτεται να λάβει για 6 θυγατρικές εταιρίες, με αφορμή και τις παρατηρήσεις του ορκωτού λογιστή, αναφέρεται η Lavipharm σε απαντητική επιστολή της προς το Χ.Α.

Ειδικότερα, σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία LAVIPHARM Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1. Η παρατήρηση που αφορά στην εταιρία PHARMA PLUS A.E. εμφανίζεται για πρώτη φορά. Εντός του α’ εξαμήνου του 2003 πρόκειται να συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία και θα αποφασίσει την αύξηση του Μ/Κ για την αποκατάσταση της σχέσεως Ιδίων Κεφαλαίων και Μ/Κ.

2. Η παρατήρηση που αφορά στην εταιρία LAVIPHARM ALLIANCE SANTE ΠΑΤΡΑ A.E. εμφανίζεται για πρώτη φορά. Η εν λόγω παρατήρηση βασίζεται σε σχετική εκτίμηση του λογιστή – ελεγκτή της εταιρίας για ύπαρξη κινδύνων από καθυστερημένες απαιτήσεις για τις οποίες θα έπρεπε κατά την άποψή του να δημιουργηθεί σχετική πρόβλεψη, η οποία με τη σειρά της θα μείωνε τα ίδια κεφάλαια σε ύψος που θα απαιτούνταν η λήψη μέτρων.

Πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι ο εν λόγω κίνδυνος, αν υπάρχει, είναι μικρός και πάντως σε καμία περίπτωση τέτοιος που να επιφέρει σημαντική μείωση των ιδίων κεφαλαίων. Κατά συνέπεια και τουλάχιστον στην παρούσα χρήση δεν υπάρχει πρόθεση λήψης άλλων μέτρων, παρά μόνον εντατικοποίησης της είσπραξης των απαιτήσεων.

3. Η παρατήρηση που αφορά στην εταιρία LAVIPHARM HELLAS A.E. εμφανίσθηκε και στις οικονομικές καταστάσεις της 31.12.2001. Για τον λόγο αυτό η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 28.02.2002 αποφάσισε την αύξηση του Μ/Κ της εταιρίας κατά 2.916.886,28 ευρώ με καταβολή μετρητών, μετά την οποία αποκαταστάθηκε πλήρως η σχέση ιδίων κεφαλαίων και Μ/Κ.

Για την αποκατάσταση της σχέσης που διαμορφώνεται την 31.12.2002, εντός του Α’ 6μήνου του 2003 πρόκειται να συγκληθεί η Γ.Σ. των μετόχων, η οποία και θα αποφασίσει την αύξηση του Μ/Κ.

4. Η παρατήρηση που αφορά στην εταιρία PHARMA LOGISTICS A.E. εμφανίσθηκε και στις οικονομικές καταστάσεις της 31.12.2001. Για τον λόγο αυτό η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 18.12.2002 αποφάσισε την αύξηση του Μ/Κ της εταιρίας κατά 642.858,00 ευρώ με καταβολή μετρητών, μετά την οποία αποκαταστάθηκε πλήρως η σχέση ιδίων κεφαλαίων και Μ/Κ.

Παρά τη ραγδαία ανάπτυξη και την υψηλή κερδοφορία που προβλέπεται για το 2003, λόγω των νέων δραστηριοτήτων της εταιρίας (διανομή προϊόντων Glaxo-Smithkline κ.λπ.), εντός του α’ εξαμήνου του 2003 πρόκειται να συγκληθεί η Γ.Σ. των μετόχων, η οποία και θα αποφασίσει την απαιτούμενη αύξηση του Μ/Κ για την αποκατάσταση της σχέσεως ιδίων κεφαλαίων και Μ/Κ.

5. Η παρατήρηση που αφορά στην εταιρία LAVICO A.E εμφανίσθηκε και στις οικονομικές καταστάσεις της 31.12.2001. Η εν λόγω εταιρία βρίσκεται σε αδράνεια. Λόγω της πρόθεσης της επαναδραστηριοποίησής της εντός του 2002 σε νέες δραστηριότητες, η κερδοφορία των οποίων θα επέτρεπε την πλήρη αποκατάσταση της σχέσεως ιδίων κεφαλαίων και Μ/Κ, η Γ.Σ. των μετόχων δεν προχώρησε σε λήψη άλλων μέτρων.

Οι εν λόγω δραστηριότητες αναλήφθηκαν τελικά από άλλη εταιρία του ομίλου. Έτσι, εντός του α’ 6μήνου του 2003 πρόκειται να συγκληθεί η Γ.Σ. των μετόχων, η οποία και θα αποφασίσει για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v