Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκαλης: ”Δεν υπάρχει καμία διένεξη με ΟΠΑΠ”

Συμβάσεις για τη διεξαγωγή παιχνιδιών στις ΗΠΑ θα υπογράψει εντός του έτους ο όμιλος Intralot, οι πωλήσεις του οποίου ενισχύθηκαν στο τρίμηνο κατά 21,5% και τα κέρδη προ φόρων κατά 39,3% όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής Γ.Σ. Δηλώσεις Κόκκαλη για τη διένεξη με ΟΠΑΠ, όπου επίσης επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει διένεξη με τον ΟΠΑΠ.

Κόκκαλης: ”Δεν υπάρχει καμία διένεξη με ΟΠΑΠ”
Με τη φράση ”οι συμβάσεις υπογράφονται για να τηρούνται” κατέληξε ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης την αναφορά του στο θέμα που αποτέλεσε αντικείμενο διαιτησίας με τον ΟΠΑΠ για την καθιέρωση νέων τυχερών παιχνιδιών.

Ο κ. Κόκκαλης, μιλώντας στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Intralot, είπε ότι ”δεν υπάρχει καμία διένεξη με τον ΟΠΑΠ, ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες, ελήφθη μια απόφαση και φυσικά η συνεργασία των δύο εταιριών συνεχίζεται”.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Αντωνόπουλος είπε ότι φιλοδοξία της εταιρίας είναι να βρεθεί στην πρώτη θέση του κλάδου στον κόσμο, γεγονός που εν πολλοίς θα υποστηριχθεί από το ενδεχόμενο να υπογραφούν συμβάσεις για τη διεξαγωγή κρατικών τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, που όπως προέβλεψε ο κ. Αντωνόπουλος θα συμβεί εντός του έτους.

Σχετικά με το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε ενοποιημένο επίπεδο, η Intralot αναμένεται να πραγματοποίηση τζίρο 92,7 εκατ. ευρώ, έναντι 76,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 21,5%, και προ φόρων κέρδη 27,3 εκατ. ευρώ, έναντι 19,6 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 39,3%.

Για το σύνολο της χρήσης ο τζίρος αναμένεται, σε ενοποιημένο πάντα επίπεδο, να διαμορφωθεί στα 325 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 90 εκατ. ευρώ.

Στα ποσά αυτά έχει καταλήξει η διοίκηση μη υπολογίζοντας ενδεχόμενα έσοδα από το ”Ξυστό”, η σύμβαση του οποίου λήγει τον Σεπτέμβριο και δεν αναμένεται, όπως αναφέρθηκε, να ανανεωθεί.

Όπως σημείωσε η διοίκηση της εταιρίας, τα αποτελέσματα πλέον θα υπολογίζονται σε Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα προκειμένου να είναι συγκρίσιμα και αποδεκτά από τους διεθνείς αναλυτές.

Η ανακοίνωση της Intralot για τη γενική συνέλευση:

Την ταχύτατη εξάπλωση της Intralot στη διεθνή αγορά και τη δημιουργία μιας ισχυρής πολυεθνικής δύναμης με 26 θυγατρικές εταιρίες και γραφεία αντιπροσωπείας σε 20 χώρες του κόσμου, επεσήμανε ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Σωκράτης Κόκκαλης κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η Intralot με έντονη επιχειρηματική δράση στην εγχώρια και διεθνή αγορά, πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις και συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, συνεισφέρει στην αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, καθώς από τη δραστηριότητα του ομίλου Intralot το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει 340 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με βάση τον κύκλο εργασιών και τα καθαρά κέρδη προ φόρων αντίστοιχα, η Intralot κατατάσσεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην 3η και 2η θέση του κλάδου προμηθευτών τυχερών παιχνιδιών διεθνώς. Η εταιρία κυριαρχεί σήμερα στην αγορά της Ευρώπης και κατέχει σημαντική θέση στην αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις αγορές της Β. Αμερικής, της ΝΑ Ασίας και της Αυστραλίας.

Σε ένα δυναμικό κλάδο που εντάσσεται πλέον στον κλάδο της ψυχαγωγίας, η Intralot υλοποιεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της με τη γεωγραφική της εξάπλωση, την ανάπτυξη νέων παιχνιδιών και τη διεξαγωγή παιχνιδιών σε νέα δίκτυα.

Οι τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών περιλαμβάνουν την εισαγωγή νέας γενιάς παιχνιδιών, όπως το προκαθορισμένο στοίχημα και τα videolottery παιχνίδια. Η Intralot επεκτείνει τη δραστηριότητα του Στοιχήματος και αναπτύσσεται σε 9 χώρες, ενώ στην αγορά στιγμιαίου λαχείου η εταιρία συμμετέχει στις πωλήσεις σε 6 χώρες. Στην ανάπτυξη videolottery παιχνιδιών, η Intralot είναι η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρία που έχει αναπτύξει ολοκληρωμένα συστήματα και τερματικά και δραστηριοποιείται ήδη με επιτυχία στη Ρουμανία, ενώ αναμένεται η επέκταση και σε άλλες δύο χώρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot κ. Κων/νος Αντωνόπουλος τόνισε ότι για το 2003 η κερδοφορία της Intralot αναμένεται να ξεπεράσει τα 90 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 20% έναντι της προηγούμενης χρονιάς, ενώ τα αποτελέσματα της εταιρίας θα δημοσιοποιούνται πλέον και κατά τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IAS). Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μέχρι το 2005 οι διεθνείς δραστηριότητες της Intralot θα συνεισφέρουν το 50% του κύκλου εργασιών της.

Τέλος, η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,76 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με το μέρισμα του 2001. Υπενθυμίζεται ότι για το 2002 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 319,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 75 εκατ. ευρώ, μεγέθη τα οποία ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v