Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Δεν υπάρχει θέμα με το ομολογιακό

Στην έκδοση νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της Εθνικής, που θα ανικαταστήσει αυτό που οδεύει προς τη λήξη, θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροροφορίες το ΥΠΕΘΟ, ώστε να υπερβεί το πρόβλημα με επικείμενη αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου.

Εθνική: Δεν υπάρχει θέμα με το ομολογιακό
Μπορεί το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της Εθνικής Τράπεζας να φθάνει προς τη λήξη του, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της ίδιας της τράπεζας σε περίπου τρεις μήνες από τώρα, όμως αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα βρεθεί με ένα επιπλέον 10% της Εθνικής στο χαρτοφυλάκιό του.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήδη στο υπουργείο Οικονομίας αναζητούν τρόπους να ”απαλλαγούν” από αυτή την εξέλιξη, που θα συνεπαγόταν αυτόματα την ενίσχυση του κράτους στο μετοχολόγιο του μεγαλύτερου πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με την επικρατέστερη των εκδοχών που εξετάζεται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο της Πλατείας Συντάγματος, το ΥΠΕΘΟ θα προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, που θα ανικαταστήσει αυτό που οδεύει προς λήξη, οπότε... ”ούτε γάτα ούτε ζημιά”.

Πάντως, στην Εθνική υποστηρίζουν σε όλους τους τόνους ότι θέμα ”επανακρατικοποίησης” της δεν τίθεται σε καμία περίπτωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v