Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στις 17/4 οι νέες μετοχές από συγχώνευση

Ξεκινά την Πέμπτη 17/4/03 η διαπραγμάτευση των 10.108.526 νέων μετοχών της EFG Eurobank Ergasias που προέκυψαν από τη συγχώνευσή της με την Επενδύσεις Εργασίας.

Eurobank: Στις 17/4 οι νέες μετοχές από συγχώνευση
Την Πέμπτη 17/4/03 ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της EFG Eurobank Ergasias, οι οποίες προέκυψαν από τη συγχώνευσή της με την Επενδύσεις Εργασίας.

Την ίδια ημέρα θα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς αξιών των μετόχων της απορροφηθείσας Επενδύσεις Εργασίας οι 10.108.526 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, ονομαστικής αξίας 2,89 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μετοχές αυτές προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της EFG Eurobank Ergasias, που πραγματοποιήθηκε λόγω συγχώνευσής της με την Επενδύσεις Εργασίας, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω συγχώνευσης, εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η ακύρωση 8.081.256 ιδίων μετοχών της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της. Κατόπιν των ανωτέρω, από την Πέμπτη 17 Απριλίου 2003, στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα διαπραγματεύονται συνολικά 313.500.885 κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε.

Τα κλασματικά δικαιώματα που προήλθαν από την ανωτέρω συγχώνευση θα εκποιηθούν και το προϊόν εκποιήσεως θα αποδοθεί στους δικαιούχους. Δικαιούχοι θα είναι οι μέτοχοι της Επενδύσεις Εργασίας που ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών στις 10-4-2003 μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α.

Η καταβολή του προϊόντος εκποιήσεως θα γίνει στους ανωτέρω δικαιούχους στις 5-5-2003, ως εξής:

Το ποσό που αναλογεί στους μετόχους που έχουν ορίσει την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias χειριστή του λογαριασμό αξιών τους στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων, θα κατατεθεί στους λογαριασμούς τους. Οι υπόλοιποι μέτοχοι θα μπορούν να το εισπράξουν από οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias, προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v