Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q & R: Εργο 345 χιλ. ευρώ στη Ρουμανία

Η Εuropean Profiles, μέλος του ομίλου της Q & R, ανέλαβε μετά από διαγωνισμό έργο ύψους 354.000 ευρώ, που αφορά στην τεχνική βοήθεια προς την Εθνική Αρχή Προστασίας των Καταναλωτών της Ρουμανίας.

Q & R: Εργο 345 χιλ. ευρώ στη Ρουμανία
Η Εuropean Profiles, μέλος του Ομίλου της Quality & Reliability, ανέλαβε κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού την υλοποίηση του έργου ”Τεχνική βοήθεια προς την Εθνική Αρχή Προστασίας των Καταναλωτών της Ρουμανίας (Α.Ν.P.C.)”.

To έργο, συνολικού προϋπολογισμού 354.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Phare της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το έργο είναι εξαιρετικής σημασίας για την αναπτυσσόμενη ελεύθερη οικονομία της Ρουμανίας, καθώς το τοπικό κίνημα καταναλωτών οργανώνεται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών.

Το 2001 ιδρύθηκε η Εθνική Αρχή Προστασίας των Καταναλωτών (Α.Ν.P.C.), με στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου και των κατάλληλων μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, καθώς και στην πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών, ώστε να ενεργοποιηθούν για την προστασία τους.

Σημειώνεται, ότι η European Profiles υλοποιεί το έργο σε συνεργασία με τη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και την εταιρεία συμβούλων Louis Berger της Γαλλίας.

Η τεχνική βοήθεια περιλαμβάνει την ανάπτυξη της περιφερειακής οργανωτικής δομής και του πληροφοριακού συστήματος της Α.Ν.P.C., την εκπαίδευση των στελεχών της και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής για την πληροφόρηση και εκπαίδευση των καταναλωτών σε συνεργασία με τις οργανώσεις τους.

Η European Profiles αποτελεί τη βασική επιχειρηματική μονάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών του Ομίλου Q&R, με μεγάλο αριθμό έργων τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Η εταιρία έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερη επιτυχημένη πορεία στην υλοποίηση έργων τεχνικής βοήθειας στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v