Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Despec Πολυμέσα: Ανοδικό το α’ τρίμηνο 2003

Αύξηση των πωλήσεων κατά 7% με τα κέρδη να υπερδιπλασιάζονται διαμορφούμενα στις 85.000 ευρώ σημείωσε η Despec Πολυμέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2003, ενώ παράλληλα η εταιρία σύναψε τρεις νέες συμφωνίες με μεγάλους διεθνείς κατασκευαστές παιχνιδιών.

Despec Πολυμέσα: Ανοδικό το α’ τρίμηνο 2003
Ανοδικά κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Ντεσπέκ Πολυμέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2003, ενώ παράλληλα η εταιρία σύναψε νέες συμφωνίες με τρεις μεγάλους διεθνείς κατασκευαστές παιχνιδιών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 7% υπερβαίνοντας τα 2,15 εκατ. ευρώ.

Στο εξεταζόμενο διάστημα τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο, διαμορφούμενα σε επίπεδα υψηλότερα των 85.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η σημαντική βελτίωση των επιδόσεων της εταιρίας οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεων σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής και με στόχο τη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους η εταιρία κατά το πρώτο τρίμηνο προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τρεις μεγάλους διεθνείς κατασκευαστές παιγνιδιών.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται πως θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρίας, εδραιώνοντάς τη στην ηγέτιδα θέση (market leader). Πρόκειται για τις πολυεθνικές εταιρίες Novalogic Ltd, DreamCatcher Europe και Microids.

H NovaLogic αποτελεί έναν από τους σημαντικούς εκδότες παιχνιδιών για PC, PlayStation, PlayStation2 και Xbox(tm), ενώ εκδίδει την πολύ επιτυχημένη σειρά Delta Force, Comanche και F-22 Lightning.

Ο τελευταίος τίτλος της σειράς Delta Force (Delta Force: Black Hawk Down) που κυκλοφόρησε στις 28/3/03 είχε σαρωτικές πωλήσεις στην Ευρώπη (Νο 2 στα Charts του Ηνωμένου Βασιλείου) αλλά και στη χώρα μας. Ανάλογες πωλήσεις αναμένεται να έχει και ο επερχόμενος τίτλος Devastation που κυκλοφόρησε στις 11/4/03.

Η DreamCatcher Games αποτελεί τη Νο 1 εταιρία παραγωγής και διανομής Adventure Games που απευθύνονται τόσο σε έμπειρους παίκτες, όσο και στο ευρύτερο αγοραστικό κοινό. Μεταξύ των νέων παιγνιδιών που πρόκειται να διαθέσει στην αγορά περιλαμβάνονται τα KAAN-Barbarian’s Blade (PS2 & PC), Thorgal (PC), POPEYE (GBA), HARBRINGER (PC), PAINKILLER (PC) & SUPER POWER (PC).

H Microids είναι από τους μεγαλύτερους εκδότες video games στην Ευρώπη με τίτλους όπως το SYBERIA.

Τέλος, σημειώνεται πως από αύριο Τετάρτη 16 Απριλίου η μετοχή της Despec Πολυμέσα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα λήψης 2 νέων δωρεάν μετοχών για κάθε 1 παλαιά.

Η αποκοπή του σχετικού δικαιώματος γίνεται στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρίας για αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και διανομή 2 νέων δωρεάν μετοχών για κάθε 1 παλαιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v