Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η J & P ΑΒΑΞ στην ΕΘΕ

Τριπλάσιο μέρισμα, που θα ανέρχεται σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή, πρόκειται να διενείμει ο όμιλος J&P ΑΒΑΞ για τη χρήση του 2002 έναντι του 2001. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ανέρχεται σε 880 εκατ. ευρώ.

Η J & P ΑΒΑΞ στην  ΕΘΕ
Τις εκτιμήσεις για την πορεία του 2003 αλλά και την πρόθεση να διανείμει τριπλάσιο μέρισμα ανά μετοχή για το 2002 έναντι του 2001 διατύπωσε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η διοίκηση του ομίλου J&P ΑΒΑΞ.

Την παρουσίαση του ομίλου έκαναν ο κ. Κων/νος Κουβαράς, αναπληρωτής πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος, ο κ. Νίκος Γεραρχάκης, αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος ο κ. Ανδρέας Στεφανίδης, εντεταλμένος σύμβουλος και η κ. Αθηνά Ηλιάδη, οικονομική διευθύντρια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, προβλέψεις για συνέχιση της διαχρονικής ανάπτυξης των οικονομικών μεγεθών της J&P-ΑΒΑΞ διατύπωσε η διοίκηση του ομίλου, γνωστοποιώντας παράλληλα την ύπαρξη ανεκτέλεστου υπόλοιπου έργων ύψους 880 εκατ. ευρώ και την πρόθεση να διανείμει τριπλάσιο μέρισμα ανά μετοχή για το 2002 έναντι του 2001.

Η πορεία των οικονομικών στοιχείων του α΄ τριμήνου, όπως τονίστηκε στην παρουσιάση, επιβεβαιώνει την επίτευξη των προβλεπόμενων από την διοίκηση αποτελεσμάτων για το 2003.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου J&P ΑΒΑΞ θα υπερβεί τα 470 εκατ. ευρώ έναντι 445,5 εκατ. ευρώ το 2002, με τα πρό φόρων κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας να καταγράφουν μεγαλύτερο ρυθμό βελτίωσης στα 51 εκατ. ευρώ, από 44,5 εκατ. ευρώ το 2002.

Το προτεινόμενο μέρισμα είναι 0,30 ευρώ ανά μετοχή, προσφέροντας μερισματική απόδοση 5,7% σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή της μετοχής του Ομίλου.

Στη διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκε η θέση του ομίλου J&P-ΑΒΑΞ στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας και η δυνατότητα ανάληψης μεγάλου αριθμού έργων με ευρεία γκάμα προϋπολογισμού λόγω των πτυχίων 7ης, 6ης & 3ης τάξεως τα οποία διαθέτει.

Επίσης, τονίστηκαν οι προοπτικές που ανοίγονται μεσο-μακροπρόθεσμα στους κατασκευαστικούς ομίλους με υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, τεχνογνωσία και διοικητική αξιοπιστία εν όψει των επερχόμενων αυτοχρηματοδοτούμενων έργων οδοποιίας και περιβάλλοντος μέσω του Γ΄ ΚΠΣ και του υπό σχεδίαση Δ΄ ΚΠΣ, καθώς και την επέκταση σε νέες δραστηριότητες πέρα από το αμιγώς κατασκευαστικό έργο.

Η διοίκηση τόνισε ότι ο όμιλος συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα έργα υποδομής της χώρας, σε πλήθος Ολυμπιακών έργων και μεγάλα ιδιωτικά κατασκευαστικά έργα και έχει προεπιλεγεί για τα περισσότερα από τα επερχόμενα μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα.

Κατά την παρουσίαση δόθηκε η ευκαιρία στη διοίκηση να αναπτυχθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ομίλου, βασικότερος των οποίων είναι η έντονη παρουσία σε δημοπρατήσεις έργων με συμβάσεις παραχώρησης προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων και να εξασφαλισθούν έσοδα σε μακροχρόνια και σταθερή βάση.

Δεύτερος άξονας της επιχειρηματικής στρατηγικής του ομίλου είναι η ανάπτυξη στα πρότυπα των μεγάλων διεθνών κατασκευαστικών ομίλων, με διαφοροποίηση της σύνθεσης του κύκλου εργασιών μέσω επέκτασης σε νέους τομείς του κλάδου (περιβαλλοντικά έργα, facility management, διαχείριση αποβλήτων, συντήρηση μεγάλων έργων υποδομής).

Ο όμιλος προωθεί τη συμμετοχή του σε αυτοχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής και ανοικοδόμησης γειτονικών χωρών (Ανατολική & ΝΑ Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική) με τη συνεργασία του βασικού μετόχου J&P Overseas, ο οποίος διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εξοικείωση με τις κατασκευαστικές αγορές του εξωτερικού.

Παράλληλα, επιδιώκεται ακόμη μεγαλύτερη παρουσία στη Βόρειο Ελλάδα μέσω της θυγατρικής ΕΤΕΘ, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει σημαντικό μερίδιο αγοράς και εμπειρία στην περιοχή.

Τέλος, στον χώρο του real estate ο όμιλος θα συνεχίσει τη στρατηγική επιλεκτικής ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων κυρίως στην αγορά αστικής & παραθεριστικής κατοικίας, με έμφαση σε έργα ποιότητας, κύρους και υψηλής αισθητικής μέσω της εταιρίας του ομίλου J&P Development, ενώ προωθείται και η επιλογή της προκατασκευής σε κτιριακά έργα και ειδικές κατασκευές μέσω της θυγατρικής ΠΡΟΕΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v